Sandra's Roomijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-07-2022

Heerlijk eigen gemaakt roomijs.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eidooiers, 300 ml volle melk, 200 ml slagroom,
100 Gr fijne suiker, 5 Gr vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ijsmachine

Bereidingswijze

Klop de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker licht schuimig.
Voeg al roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine
In en giet het mengsel in de kom. Bereidingstijd 40-50 minuten.

Bron

Philips ijsrecepten

Serveertip

U kunt het basisroomijs vermengen met o.a.:
*40 gram gehakte walnoten, hazelnoten of pinda's.
*50 gram gehakte gekonfijte vruchtjes
*40 gram grof gehakte pure chocolade
*8 gram kaneel.
Voeg de ingrediënten halverwege de bereidingstijd toe aan de inhoud
van de kom. De kaneel kan met de eierdooiers gemengd worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten