Pittige Surinaamse bruine bonen met kip en groenten

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pittige Surinaamse bruine bonen met kip en groenten

    Pittige Surinaamse bruine bonen met kip en groenten

    Pittige Surinaamse bruine bonen met kip en groenten

In Suriname worden dit soort bruine bonenschotels gegeten met riijst. Wij hebben er gewoon een salade bij gegeten. Ik heb voor deze bruine bonen gekozen voor kipfilet, 2 soorten paprika en wat prei. Lekker met 2 soorten ketjap en sambal brandal. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
grote pot bruine bonen (plm. 720 gram)
250 gram kipfilet in kleine stukjes
2 eetlepels olie
peper, zout
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knofloo, gesnipperd
1 kleine prei, gesnipperd
1/2 rode paprika, gesnipperd
1/2 gele paprika, gesnipperd
1/2 groene paprika, gesnipperd
2 eetlepels zoute ketjap
2 eetlepels zoete ketjap
2 theelepel sambal badjak (or meer naar smaak)
2 theelepels kerriepoeder
verkruimeld bouillonblokje (Maggiblokje)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan
vergiet

Bereidingswijze

Spoel de bruine bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de kipfilet snel rondom bruin. Haal uit de pan en et even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook lichtbruin. Bak het kerriepoeder en de sambal mee.
Voeg de prei en de paprika hieraan toe en bak een paar minuten tot beetgaar mee.
Roer het verkruimelde bouillonblokje (Maggiblokje) door de groenten. Zorg dat het goed opgelost is.
Meng de bruine bonen erdoor. Voeg de beide soorten ketjap toe. Warm alles goed door.
Proef en voeg naar smaak nog wat ketjap of sambal toe.

Serveertip

Lekker met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten