Kikkererwtencurry met limoenrijst

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-07-2022

Deze smaakvolle Kikkererwten Curry is  zo snel en gemakkelijk te maken. Een perfect gerecht voor "Meatless Maandag"!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt
1,5 el verse gember, fijngehakt
1 gedroogde chili, fijngehakt
2 el arachideolie
1 el tomatenpuree
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl zout
1 tl gemalen koriander
1 el garam masala
2 el gemalen amandelen
1 el geraspte kokos
1 el verse koriander, gehakt
400 g kikkererwten, uitgelekt
400 g kokosmelk
zout en peper
natuurlijke yoghurt
verse koriander om te garneren
1 limoen, geperst
1 kop rijst, ongekookt
2 el verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook je rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur.
-Voeg ui, gember en chili toe. Bak 3-4 minuten tot de ui zacht is.
-Meng tomatenpuree, kruiden, kokos, amandelen en verse koriander in een kommetje.
-Voeg kruidenpasta toe aan je pot. Bak al roerend 2 minuten. Pas op dat de kruidenpasta niet verbrandt.
-Voeg kikkererwten toe en meng tot ze bedekt zijn met kruidenpasta.
-Voeg kokosmelk toe, roer en laat 8-10 minuten op lage temperatuur sudderen tot de rijst klaar is.
-Doe de gekookte rijst in een kom en meng met limoensap en koriander.
-Breng de kruiden van de Cickpea Curry op smaak met peper en zout.
-Haal van het vuur en serveer met een lepel vol yoghurt en wat koriander.

Bron

Pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten