Bonensoep -naar een recept van de chef van El Bulli-

  • Spaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2022
  • Bonensoep -naar een recept van de chef van El Bulli-

    Bonensoep -naar een recept van de chef van El Bulli-

    Bonensoep -naar een recept van de chef van El Bulli-

Deze Bonensoep is van het vroegere restaurant El Bulli,jaren het beste retaurant van de wereld !   Maar vrees niet! Dit is geen ingewikkeld gerecht met Michelinsterren. Het is een eenvoudige bonensoep uit het El Bulli-personeelskookboek.

 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook (groot), fijngehakt
1 ui, (1 grote, of 2 kleine), fijngehakt
1/4 theelepel verse tijm, gehakt (minder dan 1/8 theelepel gedroogd)
1/4 theelepel verse rozemarijn, gehakt (minder dan 1/8 theelepel gedroogd)
1 laurierblad, vers (of 1/2 gedroogd)
80 ml tomatenpassata
4 x 400g blikken cannellinibonen, uitgelekt
750 ml groentebouillon, bij voorkeur zelfgemaakt (anders natriumarm gekocht in de winkel)
PICADA RECEPT :
20 g verse peterselieblaadjes, grof gehakt (dwz hakken en lichtjes inpakken)
1 teentje knoflook (medium), grof gehakt
2 el extra vergine olijfolie
30 g hele hazelnoten, schil (of amandelen)
1/2 tl zeezout (of 1/4 tl keukenzout)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit ui en kruiden 8 minuten:
-Verhit olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg knoflook, ui, kruiden toe en kook, onder regelmatig roeren, 8 minuten tot de uien diep goudbruin en zoet zijn.
Tomatenpassata 8 minuten koken:
-Voeg tomatenpassata toe en kook op laag vuur nog 8 minuten tot de tomaat verandert van rood en waterig in donkerbruin en heel dik. Beknibbel niet op deze stap, het is de sleutel tot smaak!
Sudderen:
-Roer de bonen erdoor gevolgd door de groentebouillon. Stel het vuur zo in dat het heel zachtjes borrelt en laat het 15 minuten sudderen met het deksel eraf.
Mixen :
- doe -150 ml soep in een kan of pot die groot genoeg is om op de kop van een blenderstok te passen. Mix tot een gladde massa en roer het dan terug in de soep om de bouillon te binden.
Roer Picada erdoor:
-Roer er vlak voor het serveren 2 eetlepels Picada door. Proef en voeg indien nodig meer zout toe (bonen uit blik verschillen in zout). Serveer dan meteen.

Serveer:
- Besprenkel elke kom met 1 theelepel resterende Picada. Krokant brood /baguette

PICADA:
-Verwarm een ​​kleine koekenpan voor op middelhoog vuur. Voeg hazelnoten en toast toe, schud de pan regelmatig, totdat er gouden vlekken zijn en ze nootachtig ruiken.
- Doe de hazelnoten over op een schone theedoek. Bundel en wrijf krachtig met de handen om het grootste deel van de huid (die bitter is) te verwijderen. (Dit hoeft niet met amandelen)
- Hak de hazelnoten grof en voeg ze toe aan een kan die net groot genoeg is om in de kop van een staafmixer te passen met de resterende ingrediënten. Mix tot het net pesto is - niet helemaal glad.

Bron

El Bulli restaurant uit het 'personeels-kookboek)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten