Letse Stoofpot

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2022
  • Letse Stoofpot

    Letse Stoofpot

    Letse Stoofpot

Deze Letse Stoofpot is gebaseerd op een gerecht uit de pagina's van A Gentleman in Moscow van Amor Towles.
Het is een eenvoudige, maar super lekkere combinatie van mals, langzaam gegaarde varkensschouder, wortelen, uien, abrikozen en pruimen die warm en smaakvol zijn ! De  volgende dag is deze stoofpot  nog lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1,5 kg varkensschouder zonder been
zout en gemalen zwarte peper
60 ml extra vierge olijfolie, koolzaadolie of plantaardige olie
1 grote gele ui, gepeld en in stukken gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
3 grote wortelen, geschild en in stukken gesneden
1 eetlepel gerookte paprika
4 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1,2 L water
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 ½ theelepel vloeibare rook ( vloeibare rook gebruikt men om een rooksmaakje te geven aan gerechten) kant en klaar te koop
200 g gedroogde abrikozen
200 g pruimen (gedroogde pruimen)
10 g gehakte verse peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier

Bereidingswijze

-Snijd het varkensvlees in stukken van 2-3 cm. Leg het varkensvlees op een bord of bakplaat die is bekleed met keukenpapier. Dep de stukjes varkensvlees aan alle kanten met een andere papieren handdoek om te drogen. Bestrooi het varkensvlees aan alle kanten met een royale hoeveelheid zout en peper. Koel, onbedekt, gedurende 1 uur. (Je kunt gekruid varkensvlees maximaal 12 uur in de koelkast bewaren, maar dek het vlees na 1 uur af.)
-Verwarm de oven voor op 220°C
-Voeg olie toe aan een grote, zware bodem pot. Zet het op middelhoog vuur tot de olie erg heet en glinsterend is. -Voeg het varkensvlees toe en bak, terwijl u de stukken af ​​en toe in de hete olie keert, tot de stukken aan alle kanten bruin zijn. Haal het varkensvlees met een tang of schuimspaan uit de pan. Giet alles behalve ongeveer 60 ml vet uit de pan.
-Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en kook op middelhoog vuur tot hij zacht en doorschijnend is.
- Voeg gehakte knoflook, tomatenpuree en 1 theelepel zout toe. Kook, onder voortdurend roeren, gedurende 2 minuten.
-Voeg wortelen en bruin varkensvlees toe aan de pan, roer dooreen
-Haal de pan van het vuur. Roer de paprika en bloem door elkaar, strooi dit over het vlees en de groenten en schep alles in de pan om het te bedekken.
-Zet de pan zonder deksel in de voorverwarmde oven en laat 5 minuten bakken. Haal de pan van het vuur, roer en bak dan nog 5 minuten zonder deksel.
-Haal de pan uit de oven. Verlaag de oventemperatuur tot (175°C)
-Voeg 1,2 L water, de worcestershiresaus en 1 ½ theelepel vloeibare rook toe aan de pan. Roer en zorg ervoor dat u alle bruine stukjes van de bodem van de pan schraapt. Zet het op middelhoog vuur en breng aan de kook. -Roer de gedroogde abrikozen erdoor.
-Dek de pan af en plaats terug in de oven. Laat 1 ½ uur koken.
-Haal de pan uit de oven en roer de pruimen erdoor. Dek af, plaats terug in de oven en kook 1 uur langer - OF, tot het vlees heel zacht is.
-Haal de pan uit de oven en proef; voeg desgewenst meer zout en/of vloeibare rook toe.
-Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten