Spaanse aardappelsoep

  • Spaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2022
  • Spaanse aardappelsoep

    Spaanse aardappelsoep

    Spaanse aardappelsoep

Deze  licht pittige Spaanse room-aardappelsoep is comfort food op zijn best. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 eetlepel boter
1 grote ui, gepeld en in blokjes gesneden
1 rode paprika, zaadjes en steel verwijderd en in blokjes gesneden
1 eetlepel in blokjes gesneden knoflook (3-4 teentjes)
2 theelepel gemalen komijn
2 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel paprika
⅛ theelepel cayennepeper, meer naar smaak
1 theelepels zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1,5 L kippen- of groentebouillon
1,5 kg kook aardappelen (bintjes), geschild en in stukjes gesneden
24 cl zure room
250 g geraspte scherpe cheddarkaas
**600 g Varkensvlees Carnitas (zie opmerking hieronder voor vervangingen)
100 g gehakte verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Voeg de olie en boter toe aan een grote pan met dikke bodem en zet op middelhoog vuur. Voeg als de boter gesmolten is de gesnipperde ui en rode peper toe. Bak tot het zacht is, onder regelmatig roeren, ongeveer 5 minuten.
-Terwijl de ui en peper aan het bakken zijn, voeg de knoflook, komijn, oregano, paprika, cayennepeper (indien gebruikt), zout en peper toe aan een kleine kom en roer dooreen. Voeg toe aan de zachte paprika's en uien en bak, onder voortdurend roeren gedurende 1 minuut.
-Strooi de bloem erdoor en bak nog ongeveer 1 minuut, onder voortdurend roeren.
-Giet de bouillon er langzaam bij, onder voortdurend roeren om te voorkomen dat er klontjes ontstaan. Zet het vuur middelhoog en breng aan de kook.
-Voeg de aardappelen toe en zet het vuur laag tot middelhoog. Laat de aardappelen zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
-Haal de pan van het vuur. Schep ongeveer 1 kopje vloeistof uit de soeppan in een kom. Roer langzaam de zure room erdoor tot deze volledig is opgenomen. Roer terug in de soeppan.
-Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is en volledig in de soep is opgenomen. Roer de Carnitas erdoor.
-Zet terug op laag vuur en kook al roerend totdat de carnitas erdoor verwarmd zijn.
Bestrooi met de gehakte koriander en serveer.

Bron

Pinterest ; chef = Rebecca Blackwell

Serveertip

**Gebruik elk soort versnipperd varkensvlees, pulled pork of voorgekookt varkensgebraad. Of gebruik gekookte worst, spek of chorizo. Een andere geweldige optie is geraspte gekookte kip.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten