Engelse Crumpets

  • Engels, Ontbijt
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-07-2022
  • Engelse Crumpets

    Engelse Crumpets

    Engelse Crumpets

Een populair Brits ontbijtproduct, Engelse Crumpets warm en vers uit de broodrooster met een lichte knapperigheid aan de buitenkant en een warm zacht centrum en badend in gesmolten boter omdat het door alle gaten sijpelt. Serveer met een hete thee en je hebt de klassieke smaak van Engeland. Klinkt dit niet lekker? 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
230 ml melk
1 theelepel kristalsuiker
1 theelepel instant actieve droge gist
150 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
4 eetlepels boter (voor serveren)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvormen met diameter van 9 cm

Bereidingswijze

-Voeg de melk toe aan een mengkom, klop de suiker en gist er lichtjes door. Laat 5-10 minuten staan ​​tot je het gistschuim begint te zien.
-Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout bij de melk en suiker en klop tot een glad geheel. Bedek de kom met een handdoek en laat 50 minuten op een warme plaats staan; het deeg moet in omvang verdubbelen.
-Verwarm een ​​zware koekenpan met antiaanbaklaag voor op middelhoog vuur. Je kunt ook een gietijzeren koekenpan gebruiken.
-Vet de metalen muffinvormen of koekjesvormpjes in met boter of anti-aanbakspray en plaats ze in de pan.
-Schep 6 eetlepels beslag in de ringen tot ze halfvol zijn, niet meer dan 2 cm. Strijk de bovenkant glad om ze gelijk te maken. Laat ongeveer 5 minuten koken tot de bubbels barsten, gaten ontstaan ​​en de bovenkant niet meer glanzend is. Controleer de bodems om er zeker van te zijn dat ze niet te snel bruin worden. De randen moeten wegtrekken van de vormen.
-Gebruik een tang om de ringen te verwijderen. Als ze blijven plakken, ga dan met een mes langs de rand. Draai de crumpets met een spatel om en bak de andere kant 1 minuut bruin.

Bron

pinterest

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten