Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

  • Thais, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2022
  • Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

  • Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

  • Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

  • Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten

    Thaise paksoi salade met komkommer, ananas en cashewnoten




De Thaise keuken combineert vaak de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smaak combinatie.

Heerlijk op een zomerse dag zoals vandaag. Geen zin in  warme groente, vandaar deze aparte Thaise salade met ingrediënten die allemaal voorhanden waren, op de Thaise basilicum na, die ik dus niet heb gebruikt. Wel las ik, dat de beste vervanging voor Thaise basilicum muntblaadjes zijn en die zitten al verwerkt in deze salade. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

2 stronken paksoi in reepjes van circa 1 cm
1 komkommer zonder zaad in blokjes
4 ananasschijven (uit blik) op eigen sap
1 rode ui in dunne halve of kwart ringen
100 gram cashewnoten( ongezouten)
1 handje verse muntblaadjes fijn gesneden
1 handje verse (Thaise) basilicumblaadjes fijngesneden
2 tenen knoflook gesnipperd
( zout naar smaak )
2 eetlepels sojasaus
Sap van 1 limoen
3 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de reepjes paksoi in een grote schaal of kom en voeg ananas, rode ui en komkommer toe. Werk deze ingrediënten door elkaar en voeg munt en Thaise basilicum toe.

Meng de sesamolie, knoflook, limoensap , sojasaus en gembersiroop ( zout) tot een dressing. Proef of het je smaak betreft. Ik heb meer limoensap toegevoegd.

Werk de dressing door de salade. Bestrooi met de cashewnoten en serveer.



Bron

proveg eigen tekst en foto's

Serveertip

Ook lekker met mango of meloen in plaats van ananas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten