Marinarasaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2022
  • Marinarasaus

    Marinarasaus

    Marinarasaus

Het is geweldig over pasta en noedels - en zo eten we het meestal - maar het is ook leuk om in de buurt te zijn voor hamburgers, friet of stoofschotels 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 blik geplette tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote witte ui, fijngesnipperd
2 eetlepels verse basilicum, grof gehakt
2 eetlepels verse peterselie, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen rode peper
12 cl droge witte wijn (of kippenbouillon)
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten - regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook, geplette rode peper en kruiden toe en bak nog 1-2 minuten voordat je de geplette tomaten en wijn toevoegt.
-Voeg zout en peper naar smaak toe, roer goed, zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen .

Bron

pinterest chef = Ashley Manila

Serveertip

*Eenmaal afgekoeld kun je deze saus tot een maand invriezen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten