Marinarasaus
- Italiaans, Saus/dressing
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-07-2022
Het is geweldig over pasta en noedels - en zo eten we het meestal - maar het is ook leuk om in de buurt te zijn voor hamburgers, friet of stoofschotels
Ingrediënten 6 personen
1 blik geplette tomaten3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote witte ui, fijngesnipperd
2 eetlepels verse basilicum, grof gehakt
2 eetlepels verse peterselie, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen rode peper
12 cl droge witte wijn (of kippenbouillon)
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de ui toe en bak ongeveer 5 minuten - regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook, geplette rode peper en kruiden toe en bak nog 1-2 minuten voordat je de geplette tomaten en wijn toevoegt.
-Voeg zout en peper naar smaak toe, roer goed, zet het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen .
Bron
pinterest chef = Ashley Manila
Serveertip
*Eenmaal afgekoeld kun je deze saus tot een maand invriezen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties