Siciliaanse Braciole

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-07-2022
  • Siciliaanse Braciole

    Siciliaanse Braciole

    Siciliaanse Braciole

  • Siciliaanse Braciole

    Siciliaanse Braciole

    Siciliaanse Braciole

Een Siciliaanse klassieker deze Braciole !  Het zijn geklopte rundersteaks  die mals gemaakt worden door vele, vele, malen erop te slaan met een vleeshamer  U kunt dit zelf doen,, of uw slager vragen dit voor u te doen

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 g paneermeel
150 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g geraspte provolone
2 eetlepels gehakte verse peterselieblaadjes
50 g geroosterde pijnboompitten
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
2 eetlepels verse basilicumblaadjes, gehakt
1,5 kg braciole vlees of zijsteak, superdun geklopt
12 cl droge witte wijn
70 cl klassieke marinarasaus, (zelfgemaakt zie recept op smulweb) of marinarasaus uit de winkel kant en klaar
Spaghetti, al dente gekookt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vleeshamer
keukentouw

Bereidingswijze

-Roer de eerste 5 ingrediënten samen in een middelgrote kom, mix tot alles goed gemengd is. Roer er 2 eetlepels olijfolie door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper; opzij zetten.

-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe, voeg dan de ui toe en bak 4-5 minuten. Voeg knoflook en geplette rode peper toe en bak nog een minuut. Zet het vuur uit en roer de basilicum erdoor. Kruid met peper en zout.
-Combineer hetpaneermeel met het uienmengsel en roer goed om te combineren.
-Leg de braciole plat op een groot, schoon werkoppervlak. Strooi het paneermeel/ui-mengsel gelijkmatig over de biefstuk om de bovenkant gelijkmatig te bedekken (als je meerdere stukken vlees gebruikt, verdeel dan de vulling dienovereenkomstig). Begin bij 1 kort uiteinde, en rol de steak op om de vulling volledig te omsluiten. Gebruik slagerstouw om de steakrol aan het begin, het midden en het einde vast te binden. Bestrooi beide kanten van de braciole met zout en peper.
-verhit de resterende eetlepel olie in een zware grote pan op middelhoog vuur. Voeg de braciole toe en bak tot ze aan alle kanten en randen bruin zijn, ongeveer 6 minuten. Voeg de wijn toe aan de pan en breng aan de kook; dit zou slechts een minuut of zo moeten duren. Roer de marinarasaus erdoor.
-Dek gedeeltelijk af en laat sudderen tot het vlees zacht is, draai de braciole en bedruip elke 30 minuten met de saus.
-na 2 uur het deksel eraf en verder laten pruttelen tot het vlees mals is
- De totale baktijd is ongeveer 3 1/2 uur - 4 uur. Het vlees zal voor dit punt technisch gaar zijn, maar zal niet zo mals zijn als u de kooktijd inkort tot een uur of zo. Je bent gewaarschuwd !
-Als het vlees na 3,5 uur gaar is, breng je een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg pasta toe en kook 8-9 minuten, of tot ze al dente zijn. Giet de pasta af en breng over naar een grote serveerschaal of meerdere borden. Top met veel saus en braciole.
-Als je klaar bent om te serveren, haal je de braciole uit de saus. Knip met een groot scherp mes of keukenschaar het touw van alle rollen af. Snijd vervolgens met een groot scherp mes de braciole kruiselings en diagonaal in dikke plakken. Breng de plakjes over naar een grote serveerschaal of op borden pasta.
-Schep de saus royaal over het vlees en de pasta en serveer met kaas.

Bron

pinterest - chef = Ashley Manila

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten