Welsh cakes
- Engels, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-07-2022
Soms zijn de eenvoudigste recepten de beste.
Neem bijvoorbeeld Welsh Cakes. Het wordt gewoon niet veel eenvoudiger en eenvoudiger dan Welsh Cakes, maar toch zijn ze zo ongeveer een van de lekkerste dingen op aarde. Warm geserveerd met een beetje boter OF op kamertemperatuur met wat jam.
Zoals scones, maar dan anders.
Ingrediënten 4 personen
200 g bloem1 tl bakpoeder
1/8 tl nootmuskaat
snufje zout
100 g boter, koud
50 g suiker
60 g krenten (gedroogd)
1 ei
2 el melk
Topping
1 - 2 eetlepels suiker, om te bestrooien
Benodigdheden
rond uitstekertjeBereidingswijze
-Meng in een mengkom bloem, bakpoeder, nootmuskaat en zout. Snijd met 2 messen of een deegblender de koude boter erdoor tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
-Roer de suiker en krenten erdoor.
-Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei en de melk toe.
-Meng met een vork de ingrediënten door elkaar tot het deeg een geheel vormt.
-Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer de dikte van je pink
-Steek uit met een ronde uitsteker. (Blijkbaar moeten de randen traditioneel ook gegroefd zijn!)
-Rol de garnituur opnieuw uit en steek meer rondjes uit.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met bakspray of een beetje boter.
-Plaats zoveel rondjes als er op de pan passen zonder elkaar aan te raken.
-Bak ongeveer 3-4 minuten aan de eerste kant. Voorzichtig omdraaien.
-bak nog een minuut of 3. (Als bodems te donker worden, te snel, zet dan het vuur lager!)
Haal uit de pan en leg op een rooster.
Bestrooi onmiddellijk met een beetje suiker.
Bron
pinterest - chef = jo and Sue
Serveertip
Met dit recept maak je 12 taarten met een koekjesvormer van circa 6 cm
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties