Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2022
  • Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

  • Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

  • Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

  • Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

  • Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

  • Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

    Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.

Dit gerecht beschreven voor 4 personen , heb ik voor 2 personen aangepast en er een beetje mijn eigen draai aangegeven. Het hele blikje gepelde tomaten gebruikt, geen dille toegevoegd en 2 soorten paprika genomen. Dit gerecht is ideaal om wat groente leftovers op te werken. De officiële titel van dit gerecht is : “Vispannetje met 3 soorten vis”. Garnalen uiteraard uitgesloten , die horen thuis onder de categorie : schaal en schelpdieren , vandaar dat ik de titel van het gerecht heb aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

300 gr zalmfilet  in blokken
300 gr kabeljauw in blokken
15 grote garnalen
1 courgette in dikkere kwartjes
1 paprika ( geel) schoon in blokjes
½ bakje champignons schoon in plakjes
1 grote ui gesnipperd
3 tenen knoflook uit de pers
1 bouillonblokje ( groente)( met minder zout)
1 blik gepelde tomaten ( tomaten kleiner snijden)
2 el olijfolie
Een paar takjes bladpeterselie  gesnipperd
( 300) gram rijst naar keuze of brood naar keuze)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de courgette, paprika en de champignons toe en bak deze eveneens enkele minuten mee.



Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de in stukjes gesneden gepelde tomaten met het vocht toe.



Leg het deksel op de pan en stoof het gerecht circa 15-20 minuten. Laat het deksel de laatste 5 minuten van de pan, zodat de saus iets kan indikken. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.



Voeg de zalm, kabeljauw en de grote garnalen toe en laat deze in circa 10 minuten met het deksel op de pan gaar stoven. Roer voorzichtig door en bestrooi het gerecht met bladpeterselie en serveer met gekookte rijst of stevig bruin brood.

Bron

aangepast gerecht van visrecepten.nl Eigen tekst en foto's

Serveertip

Persoonlijk heb ik het gerecht op smaak gebracht met een snufje chilipeper en flink wat draaitjes met de pepermolen. Uiteraard is dit simpel vispotje ook te maken met andere soorten vis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten