Duivelstong Hete Saus
- Amerikaans, Saus/dressing
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-06-2022
Deze pikante saus is gemaakt met vurige pepers van de duivelstong , samen met veel knoflook, gember, kurkuma en honing voor een vleugje zoet.
Ingrediënten 6 personen
200 g devil's tong pepers zie opmerkingen voor alternatieve pepers100 g wortel geschild
120 g witte ui gepeld
60 g knoflook of meer naar wens
1 eetlepel gemalen gember
1 eetlepel gemalen mosterd
1 eetlepel honing optioneel
1 theelepel kurkuma
½ theelepel zeezout
½ theelepel gemalen zwarte peper
10 cl appelciderazijn
10 cl water + meer naar wens
Benodigdheden
blenderBereidingswijze
-Snijd de paprika, wortel, ui en knoflook. Doe ze samen met de overige ingrediënten in een pan.
-Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Je kunt langer sudderen als je de smaken meer wilt ontwikkelen.
-Laat iets afkoelen en giet het mengsel in een keukenmachine of blender. Verwerk tot een gladde massa.
-Voeg wat meer water toe als je de saus naar eigen voorkeur wat dunner wilt maken.
-Je kunt het zo serveren of door een fijnmazige zeef zeven voor een veel gladdere hete saus.
Bron
pinterest - chef = Mike Hultquist
Serveertip
De zeldzame Devil's Tongue is een extreem hete peper. Hij lijkt qua vorm op de Fatalii maar is iets zoeter van smaak.
- Bewaar in luchtdichte dozen in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties