Duivelstong Hete Saus

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2022
  • Duivelstong Hete Saus

    Duivelstong Hete Saus

    Duivelstong Hete Saus

  • Duivelstong Hete Saus

    Duivelstong Hete Saus

    Duivelstong Hete Saus

Deze pikante saus is gemaakt met vurige pepers van de duivelstong , samen met veel knoflook, gember, kurkuma en honing voor een vleugje zoet.  

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 g devil's tong pepers zie opmerkingen voor alternatieve pepers
100 g wortel geschild
120 g witte ui gepeld
60 g knoflook of meer naar wens
1 eetlepel gemalen gember
1 eetlepel gemalen mosterd
1 eetlepel honing optioneel
1 theelepel kurkuma
½ theelepel zeezout
½ theelepel gemalen zwarte peper
10 cl appelciderazijn
10 cl water + meer naar wens
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Bereidingswijze

-Snijd de paprika, wortel, ui en knoflook. Doe ze samen met de overige ingrediënten in een pan.
-Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Je kunt langer sudderen als je de smaken meer wilt ontwikkelen.
-Laat iets afkoelen en giet het mengsel in een keukenmachine of blender. Verwerk tot een gladde massa.
-Voeg wat meer water toe als je de saus naar eigen voorkeur wat dunner wilt maken.
-Je kunt het zo serveren of door een fijnmazige zeef zeven voor een veel gladdere hete saus.

Bron

pinterest - chef = Mike Hultquist

Serveertip

De zeldzame Devil's Tongue is een extreem hete peper. Hij lijkt qua vorm op de Fatalii maar is iets zoeter van smaak.

- Bewaar in luchtdichte dozen in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten