Scotch Bonnet Curry Hete Saus
- Amerikaans, Saus/dressing
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-06-2022
Deze pittige currysaus is gemaakt met vurige Scotch bonnet pepers, citroengras, knoflook en kerriepoeder. Gebruik het als snelle currysaus of als finishing hot saus. Lekker pittig!
Ingrediënten 4 personen
200 g Scotch bonnet pepers gehakt200 g gemengde paprika's gehakt (of gebruik alle Scotch bonnet pepers voor een echt hete en pittige versie)
30 g citroengraspasta
6 teentjes knoflook gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
10 cl appelciderazijn
10 cl water of meer indien nodig om de saus te verdunnen
Benodigdheden
blenderBereidingswijze
-Voeg alle ingrediënten toe aan een middelgrote pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen, of tot alles zacht wordt.
-Breng het mengsel over naar een keukenmachine of blender en verwerk het tot een glad mengsel. Als je een dunnere kerriesaus wilt, voeg dan een paar eetlepels water per keer toe en verwerk het om het dunner te maken.
-Zeef de currysaus indien gewenst.
Bron
pinterest - chef = Mike Hultquist
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties