Sofrito

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2022
  • Sofrito

    Sofrito

    Sofrito

Sofrito, Sofregit, of Soffritto is de benaming voor een basissaus uit de mediterrane en de Latijns-Amerikaanse keuken. De kooktechniek is vergelijkbaar aan fruiten. De ingrediënten worden in kleine stukjes gehakt en daarna aangezweet. Het beste sofrito-recept is een smaakopbouwende puree van verse paprika, ui, knoflook, tomaat en kruiden die veel wordt gebruikt in de Latijns-Amerikaanse en Caribische keuken. Het is een van hun "geheime ingrediënten" voor het opbouwen van 'dynamietsmaak'.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 groene paprika's zonder zaadjes en in stukjes
2 Cubanelle-paprika's zonder zaadjes en in stukjes
4-5 aji dulce-paprika's zonder zaadjes en fijngehakt
1 grote witte ui gesnipperd
8 teentjes knoflook gesnipperd
1 bos korianderblaadjes
2 culantroblaadjes gehakt (vervang door extra koriander als je het niet kunt vinden)
2 pruimtomaten in stukjes
Zout naar smaak
¼ kopje olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine. Verwerk tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Ofwel grof ofwel heel glad.
-Proef en pas op voor zout.
-Bewaar in de koelkast en gebruik indien nodig of vries in kleine hoeveelheden in.

Bron

pinterest - Mike Hultquist

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten