Knapperige , Kleurrijke Groentesalade
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-06-2022
Op het zakje aspergetips staat, dat je deze groente rauw kunt eten en dat wilde ik wel eens proberen in een salade. Natuurlijk heb ik eerst even een stukje geproefd en dat viel letterlijk in goede smaak. Je kunt ook heel even blancheren en koud spoelen. Deze salade geserveerd bij onderstaand varkenshaasje een smakelijk succes.
gevulde-varkenshaas-van-de-bbq
Ingrediënten 4 personen
100 gram aspergetips2 struikjes witlof zonder kern in grove stukjes
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika in blokjes
100 gram veldsla
DRESSING
sap van 2 limoenen
2 el olijfolie
peper en zout naar smaak
1 el gedroogde dille
1 kneep vloeibare honing of agavesiroop
1 el mayonaise
klein scheutje water
Benodigdheden
Snijplank en msBereidingswijze
Verwijder een klein stukje van de onderkanten van de aspergetips en was de groente goed. Laat uitlekken
Halveer de asperges.
Doe de asperges met de gele en rode paprika en de stukjes witlof in een saladekom . Klop een dressing naar eigen keuze, of met bovenstaande ingrediënten. Proef even en voeg zo nodig naar eigen smaak e.e.a toe.
Werk de dressing door de groente. Voeg als laatste de veldsla toe en werk deze er voorzichtig doorheen en serveer.
Serveertip
Salade ruim van tevoren klaarmaken , zodat de smaken kunnen intrekken. Vlak voor serveren pas de veldsla erdoor.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties