Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2022
  • Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

    Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

    Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

  • Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

    Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

    Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

  • Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

    Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

    Knapperige , Kleurrijke Groentesalade

Op het zakje aspergetips staat, dat je deze groente rauw kunt eten en dat wilde ik wel eens proberen in een salade. Natuurlijk heb ik eerst even een stukje geproefd en dat viel letterlijk in goede smaak. Je kunt ook heel even blancheren en koud spoelen. Deze salade  geserveerd bij  onderstaand varkenshaasje een smakelijk succes. 

gevulde-varkenshaas-van-de-bbq

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram aspergetips
2 struikjes witlof zonder kern in grove stukjes
1 rode paprika in blokjes
1 gele paprika in blokjes
100 gram veldsla

DRESSING

sap van 2 limoenen
2 el olijfolie
peper en zout naar smaak
1 el gedroogde dille
1 kneep vloeibare honing of agavesiroop
1 el mayonaise
klein scheutje water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank en ms

Bereidingswijze

Verwijder een klein stukje van de onderkanten van de aspergetips en was de groente goed. Laat uitlekken
Halveer de asperges.
Doe de asperges met de gele en rode paprika en de stukjes witlof in een saladekom . Klop een dressing naar eigen keuze, of met bovenstaande ingrediënten. Proef even en voeg zo nodig naar eigen smaak e.e.a toe.

Werk de dressing door de groente. Voeg als laatste de veldsla toe en werk deze er voorzichtig doorheen en serveer.




Serveertip

Salade ruim van tevoren klaarmaken , zodat de smaken kunnen intrekken. Vlak voor serveren pas de veldsla erdoor.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten