Romige knoflook-kikkererwtensoep
- Amerikaans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-06-2022
Deze vegan knoflook kikkererwtensoep is niet alleen super makkelijk, maar ook nog eens lekker en heerlijk romig. Gemaakt van een handvol basisingrediënten, waaronder kikkererwten, knoflook, gedroogde kruiden en specerijen, komt het samen in minder dan 30 minuten.
Ingrediënten 6 personen
1 el olijfolie, plus meer om te besprenkelen3 grote teentjes knoflook, gehakt of geperst
1 tl paprika
1 tl gedroogde rozemarijn
½ tl gedroogde tijm
¼ tl chilivlokken
2 blikjes kikkererwten
1 grote aardappel, in blokjes gesneden
500 ml groentebouillon
zout & zwarte peper, naar smaak
Bereidingswijze
-Giet eerst een van de blikjes kikkererwten met het vocht in een blender en pureer tot een gladde massa.
-Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut, of totdat het geurig is en lekker ruikt.
-Voeg de gepureerde kikkererwten, het tweede blikje uitgelekte kikkererwten, de in blokjes gesneden aardappel, parprika, rozemarijn, tijm, chilivlokken en wat versgemalen peper toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe en roer opnieuw.
-Doe een deksel op de pan, draai het vuur middelhoog en breng de soep aan de kook. Als het kookt, zet je het vuur laag en laat je het 25 minuten sudderen, af en toe roeren.
-Proef de soep en pas de kruiden naar eigen smaak aan (en dat hangt vooral af van het zoutgehalte van je bouillon.
-Serveer warm met versgemalen peper en eventueel een scheutje olijfolie, en sla geen knapperig brood over om te dippen!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties