Chinees stoofpotje sweet and sour lekker en snel

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-2022
  • Chinees stoofpotje sweet and sour lekker en snel

    Chinees stoofpotje sweet and sour lekker en snel

    Chinees stoofpotje sweet and sour lekker en snel

De blokje varkensvlees (schouder) worden aangebraden met ui en knoflook. Saus erover heen en lekker gaar laten pruttelen. Heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram ontbeende schouderkarbonade (procureur)
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olie
Saus:
4 eetlepels tomatenketchup
1 volle eetlepel chilisaus
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
4 eetlepels witte natuurazijn
peper, zout
1 dl water
1 eetlepel worcestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of stoofpan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan.
Bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Roer de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, worcesteraus en water in een pan door elkaar. Meng de saus met het vlees en laat het vlees op een lage warmtebron langzaam gaar worden.
Eventueel nog wat water toevoegen als de saus te dik wordt.

Serveertip

Het vlees is nog lekkerder al het een dag ingetrokken is.
Lekker met rijst en bijvoorbeeld een komkommeralade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten