Jezebel Saus of een pittige dipsaus uit de USA

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2022
  • Jezebel Saus of een pittige dipsaus uit de USA

    Jezebel Saus of een pittige dipsaus uit de USA

    Jezebel Saus of een pittige dipsaus uit de USA

In deze  versie van de klassieke Jezebel saus wordt de ananas gekarameliseerd en tijdens de kooktijd worden gehakte gekonfijte jalapenos toegevoegd. Het wordt afgemaakt met een scheutje bourbon ( Amerikaanse whisky )

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
55 g gemalen ananas uit blik
225 g appelgelei
140 g bereide mierikswortel
170 g pittige bruine mosterd
30 g gekonfijte jalapeno, , gehakt
55 g bruine suiker
60 g bourbon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keuken brandertje

Bereidingswijze

-Giet de geplette ananas af en dep droog en plaats deze op een vuurvaste bakplaat.
-Gebruik een loodgietersbrander om de ananas te karamelliseren, vaak roerend, totdat het goed gespikkeld is met zwarte vlekken. Of gebruik de grill, maar let goed op.
-Voeg toe aan een zware pan op middelhoog vuur.
-Roer de overige ingrediënten erdoor behalve de bourbon.
-Laat sudderen, vaak roerend, tot het mengsel indikt en dikker wordt - ongeveer 15 minuten.
-Roer de bourbon erdoor en laat nog 2 minuten sudderen.
-Zet een nacht in de koelkast om de smaken te laten verzachten.

Bewaren in de koelkast.

Bron

pinterest - chef = Marye Audet-White

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten