Gumbo Gebakken Rijst met scampi en worst

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-06-2022
  • Gumbo Gebakken Rijst met scampi en worst

    Gumbo Gebakken Rijst met scampi en worst

    Gumbo Gebakken Rijst met scampi en worst

Gumbo F'ried Rice' geeft je die kenmerkende zuidelijke smaken in veel minder tijd dan je denkt ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eetlepels extra vierge olijfolie
200 g gehakt van de (kielbasa of andouille worst)
180 g scampi (gepeld en darmkanaal eruit)
Creoolse kruiden
1/2 ui, klein gesneden
1 groene paprika, klein gesneden
2 stengels bleekselderij, klein gesneden
3 groene uien, gesneden, witte en groene delen gescheiden
2 eieren
10 cl kippenbouillon (optioneel)

Voor de gele rijst:
1 Eetlepel extra vierge olijfolie
2 Eetlepels fijngehakte ui
3/4 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel knoflookpoeder
zout en peper
200 g langkorrelige witte rijst
40 cl kippenbouillon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de gele rijst:
-verwarm extra vergine olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
-Voeg uien, gemalen kurkuma, knoflookpoeder, zout en peper toe en bak tot de uien zacht beginnen te worden, 2-3 minuten.
-Voeg rijst toe en roer om en voeg de kippenbouillon erbij en zet het vuur hoger om aan de kook te brengen. Plaats een deksel erop, draai het vuur laag tot middelhoog en laat het 15 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten staan ​​met het deksel erop. Verwijder het deksel en zet opzij - kan een dag van tevoren worden gedaan.

-Klop de eieren met zout en peper in een schaaltje los en zet apart.
-Verhit 1 eetlepel extra vergine olijfolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur, voeg dan de worst toe en bak tot deze bruin is, 2-3 minuten. Schep op een bord en zet opzij.
-Verhit nog een eetlepel extra vergine olijfolie in de wok, voeg de garnalen toe, breng op smaak met Creoolse kruiden en bak ze tot ze roze en gaar zijn, 1-2 minuten. Voeg garnalen toe aan bord met worst.
-Voeg de resterende eetlepel extra vergine olijfolie toe aan de wok en voeg dan paprika, bleekselderij, ui en de witte delen van groene uien toe. Breng op smaak met Creoolse kruiden en bak tot de groenten zacht zijn, 7-9 minuten.

-Duw groenten naar de zijkant van de wok, voeg gekruide eieren toe in het midden en roer.
-Voeg worst, garnalen, gekookte rijst en meer Creoolse kruiden toe aan de wok en gooi om te combineren.
-Als de rijst van tevoren is gemaakt, voeg dan kippenbouillon toe om het weer te bevochtigen. Proef en voeg indien nodig meer Creoolse kruiden en/of zout toe en serveer met groene delen van groene uien en hete saus.

Bron

Iowa eats - pinterest-

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten