Egg drop sandwich

  • Koreaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2022
  • Egg drop sandwich

    Egg drop sandwich

    Egg drop sandwich

Nee we gaan geen eieren laten vallen , egg drop is de naam van de keten die dit bedacht heeft, is het hoogstaand? nee, lekker ? ja dat zeker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Saus:
4 El. mayonaise
2 EL. gecondenceerde melk
2 TL. shirachasaus ( optioneel maar wel aan te raden )
Broodje:
2 plakken brioche brood van +/_ 5 cm dik
2 plakken cheddar kaas geen plastic zooi maar goed spul.
4 plakjes bacon of gekookte ham ,
boter
4 grote eieren
1 EL. slagroom ( eigenlijk is dat heavy cream maar dit werkt prima )
gesnipperde bosui
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan
broodmes bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm je pan en laat klontje boter smelten , bak de bacon of ham even kort aan , haal uit en laat op papier uitlekken ,
neem de 2 sneden brood en snijd in vanaf de bovenkant in het midden maar niet door , rooster ze in de zelfde pan tot ligt krokant, laat afkoelen.
meng in een kom de mayo met melk en evt. shiraza saus , zet koel
klopt het ei met de room en bosui en bak daar een roer ei van , wel 1 die nog aan elkaar hangt , geen korrels of brokken ,
besmeer de binnenkant eerst in met een deel van het mayo mengsel beleg de sneden brood eerst met ham dan kaas dan ei dan weer mayo er over .

Bron

Hungryhuy

Serveertip

Geen brioche dan kan melk wit og gewoon witbrood ook haal dan wel de korst er af.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten