coquilles tataki

  • Japans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2022
  • coquilles tataki

    Coquilles tataki

    Coquilles tataki

Tot mijn verbazing geen receptje te vinden , lekker zelf pielen dus weer.
Het verschil tussen sachimi en tataki is klein, sachimi is rauw tataki betekent letterlijk geschroeid en geslagen, dat slaan slaan we over das zonde , 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 GROTE coquilles kneiter vers
beetje olie
4 el. ponzu ( toko )
2 tl. oestersaus
2 blaadjes nori ( droog )
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gilpan
2 komen
borden
scherp mes
stokjes

Bereidingswijze

Smeer de grillpan in met wat olie en zet op hoog ( let op gaat roken ) schroei nu de coquilles rondom snel dicht en zwarte streepjes er op mag best.
laat afkoelen op een bord niet droog deppen.
verkruimel de nori blaadjes tot kleine vlokjes, meng de ponzu met de oestersaus in een andere kom.
leg de coquilles in de kom met ponzu en laat marineren voor ong. 20 minuten , dip dan de coquilles in het noriblad om er een mooi randje van je maken en snijdt vervolgens in zeer dunne plakjes ( met goede grote kun je 3 plakjes uit een coquille halen )
De marinade is gelijk je dip .

Serveertip

Tataki van zalm en tonijn zijn net zo lekker , werkwijze is precies het zelfde , buitenkant gegrild binnenkant rauw.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten