Romige Cajun Kip Pasta
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-06-2022
Sappige kipfilet met pasta in een romige cajun-knoflooksaus, wie kan hier neen tegen zeggen ?
Ingrediënten 6 personen
220 g linguine pasta2 kippenborsten zonder vel
2 tl olijfolie
2 el ongezouten boter
2 eetlepels cajunkruiden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g tomatenblokjes
350 g zware slagroom
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el peterselie, fijngehakt, om te serveren
Bereidingswijze
-Breng een grote pan water aan de kook en voeg 1 el zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Bewaar 1/2 kopje pastawater, giet af, dek af en houd warm.
-Klop de kipfilets tot een gelijkmatige dikte en bestrooi ze rondom met 1½ eetlepel cajunkruiden.
-Verhit in een grote koekenpan 2 tl olie op middelhoog vuur. Voeg, zodra het heet is, de kip toe en braad aan beide kanten dicht. Draai het vuur laag en bak tot het gaar is . Breng over naar een snijplank, snijd in dunne reepjes en dek af om warm te blijven.
-Bak in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur de boter en knoflook gedurende 30-60 seconden of tot de knoflook geurig is. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
-Voeg de zware slagroom, de resterende cajun-kruiden en Parmezaanse kaas toe en breng aan de kook. Breng eventueel verder naar je eigen smaak.
-Voeg de gesneden kip en gekookte pasta toe aan de saus en meng tot alles gemengd is en pasta en kip zijn opgewarmd.
-Voeg eventueel warm gereserveerd pastawater toe om de saus te verdunnen.
Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
Bron
pinterest ; chef = Valentina Ablaev
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties