Romige Cajun Kip Pasta

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-06-2022
  • Romige Cajun Kip Pasta

    Romige Cajun Kip Pasta

    Romige Cajun Kip Pasta

Sappige kipfilet met pasta in een romige cajun-knoflooksaus, wie kan hier neen tegen zeggen ? 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
220 g linguine pasta
2 kippenborsten zonder vel
2 tl olijfolie
2 el ongezouten boter
2 eetlepels cajunkruiden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g tomatenblokjes
350 g zware slagroom
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 el peterselie, fijngehakt, om te serveren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng een grote pan water aan de kook en voeg 1 el zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Bewaar 1/2 kopje pastawater, giet af, dek af en houd warm.
-Klop de kipfilets tot een gelijkmatige dikte en bestrooi ze rondom met 1½ eetlepel cajunkruiden.
-Verhit in een grote koekenpan 2 tl olie op middelhoog vuur. Voeg, zodra het heet is, de kip toe en braad aan beide kanten dicht. Draai het vuur laag en bak tot het gaar is . Breng over naar een snijplank, snijd in dunne reepjes en dek af om warm te blijven.
-Bak in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur de boter en knoflook gedurende 30-60 seconden of tot de knoflook geurig is. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
-Voeg de zware slagroom, de resterende cajun-kruiden en Parmezaanse kaas toe en breng aan de kook. Breng eventueel verder naar je eigen smaak.
-Voeg de gesneden kip en gekookte pasta toe aan de saus en meng tot alles gemengd is en pasta en kip zijn opgewarmd.
-Voeg eventueel warm gereserveerd pastawater toe om de saus te verdunnen.

Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.

Bron

pinterest ; chef = Valentina Ablaev

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten