Tagliatelle met champignons, Pecorino, ei en sojasaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-06-2022
  • Tagliatelle met champignons, Pecorino, ei en sojasaus

    Tagliatelle met champignons, Pecorino, ei en sojasaus

    Tagliatelle met champignons, Pecorino, ei en sojasaus

De sojasaus in deze tagliatelle zorgt voor een heerlijke smaak. Door de kaas te mengen met het losgeklopte ei en kort met de champignons mee te bakken ontstaat ereen heerlijk pittig mengsel voor de tagliatelle. Wij hebben hiervan gesmuld en ga dit zeker vaker maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram tagliatelle
zout
1 eetlepel olijfolie
400 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
75 gram vers geraspte pecorinokaas
2 losgeklopte eieren
4 eetlepels sojasaus
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de tagliatelle
hapjespan

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de champignons op een hoge warmtebron lichtbruin. (al het vocht moet verdwenen zijn).
Bak de sjalot-snippers en de knoflook even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Meng 50 gram geraspte Pecorino-kaas en 3 eetlepels sojasaus door het losgeklopte ei.
Roer de eieren door de champignons en bak alles al omscheppend nog even mee tot het ei is gestold.
Maak op smaak met de rest van de geraspte Pecorinokaas, peper, zout en eventueel nog een eetlepel sojasaus

Serveertip

Lekker met een salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten