Tennessee uien

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2022
  • Tennessee uien

    Tennessee uien

    Tennessee uien

Tennessee uien :  Gebakken zoete uien met kaas, boter en kruiden ; Serveer Tennessee Onions over hamburgers, over steak, als bijgerecht of zelfs als een "burgeroptie" voor je vegetarische vrienden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2-3 hele Vidalia-uien of zoete uien
4 eetlepels ongezouten boter
Knoflookpoeder naar smaak
Peper naar smaak
200 g scherpe cheddar kaas
200 g mozzarella kaas
100 g Parmezaanse kaas
Verse oregano of andere kruiden voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Neem een anti-aanbak ovenschaal en vet deze in en verwarm de oven op 180°C
-Snijd de Vidalia-uien in plakjes en haal de ringen uit elkaar.
-Leg de ringen in de ovenschaal
-Bestrooi de uienringen met knoflookzout (ongeveer 1 tl), peper (ongeveer 1/2 tl).
-Snijd de boter in klontjes en leg deze rondom de schaal op de uien.
-Verdeel de cheddar en mozzarella over de uien en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.
-Bak op 180°C onbedekt gedurende 30 minuten of tot het bubbelt en de kaas begint te bruinen
-Haal uit de oven, laat een paar minuten afkoelen, garneer met wat verse kruiden (oregano, bieslook, tijm werken allemaal goed) en serveer.

Bron

pinterest

Serveertip


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten