Zoete Aardappelpudding

  • Caribisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-06-2022
  • Zoete Aardappelpudding

    Zoete Aardappelpudding

    Zoete Aardappelpudding

Makkelijk en lekker nagerecht uit de Caraiben 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2,5 kg zoete aardappelen
500 g donkere suiker
200 g meel
rozijnen
1 theelepel(s) kaneelpoeder
1 pakje Grace Kokosmelkpoeder
1,2 L water
50 g Margarine gesmolten
1 hele nootmuskaat, geraspt
1 theelepel zout
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel vanille-essence
1 eetlepel witte rum
1 eetlepel limoensap
*1 theelepel Grace Browning optioneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de zoete aardappelen, rasp ze en doe ze in een grote mengkom.
-Voeg donkere suiker, bloem en rozijnen toe.
-Combineer Grace Kokosmelkpoeder met water, meng goed en voeg toe aan het zoete aardappelmengsel.
-Voeg gesmolten margarine, nootmuskaat, zout, kaneelpoeder, vanille, rum, limoensap en bruin toe en meng goed.
-Schraap het mengsel in een ingevette bakvorm.
-Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden C gedurende 1 1/2 - 1 3/4 uur.

Bron

pinterest

Serveertip

*Grace Browning is een veelzijdig ingrediënt voor bakken en koken, het combineert water, karamel en zout, met een kleine hoeveelheid natriumbenzoaat als conserveermiddel, om de zoete knapperigheid van karamel aan uw favoriete gerechten te geven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten