Zoete Aardappelpudding
- Caribisch, Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 24-06-2022
Makkelijk en lekker nagerecht uit de Caraiben
Ingrediënten 6 personen
2,5 kg zoete aardappelen500 g donkere suiker
200 g meel
rozijnen
1 theelepel(s) kaneelpoeder
1 pakje Grace Kokosmelkpoeder
1,2 L water
50 g Margarine gesmolten
1 hele nootmuskaat, geraspt
1 theelepel zout
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel vanille-essence
1 eetlepel witte rum
1 eetlepel limoensap
*1 theelepel Grace Browning optioneel
Bereidingswijze
-Schil de zoete aardappelen, rasp ze en doe ze in een grote mengkom.
-Voeg donkere suiker, bloem en rozijnen toe.
-Combineer Grace Kokosmelkpoeder met water, meng goed en voeg toe aan het zoete aardappelmengsel.
-Voeg gesmolten margarine, nootmuskaat, zout, kaneelpoeder, vanille, rum, limoensap en bruin toe en meng goed.
-Schraap het mengsel in een ingevette bakvorm.
-Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden C gedurende 1 1/2 - 1 3/4 uur.
Bron
Serveertip
*Grace Browning is een veelzijdig ingrediënt voor bakken en koken, het combineert water, karamel en zout, met een kleine hoeveelheid natriumbenzoaat als conserveermiddel, om de zoete knapperigheid van karamel aan uw favoriete gerechten te geven.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties