Een variatie van 10 aparte dressings om de zomer mee te vieren.
- Wereld, Saus/dressing
- 0-10 min.
DRESSINGS...... je kunt er niet genoeg van voorhanden hebben om je salades op smaak te maken. In het boekje Boodschappen stonden deze 10 dressings beschreven. Heerlijk, om je salades steeds weer een ander smaakje te geven.
de-dressing-van-de-oostenrijkse-chef
Ingrediënten 4 personen
Zie bij de bereidingswijze van de dressings.Benodigdheden
Kommetje, snijplank, mes, garde
Bereidingswijze
1 SESAMDRESSING
Roer 2 el sesampasta (tahin) glad met een teentje geperste knoflook, en het sap van 1 citroen en
6 el heet water . Roer er 1 tl sesamolie doorheen en breng op smaak met extra citroensap
en wat zout.
2 PESTODRESSING
Pureer een bosje basilicum, 25 gram pijnboompitten, 25 gram Parmezaanse kaas , een teentje knoflook , het sap van een 1/2 citroen en 3-4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en roer er 2 el mayonaise door voor een extra romige dressing.
3 SAMBALKOKOSDRESSING
Meng 2 el sambal badjak met 3 el kokosmelk, 1 el gembersiroop , het sap van 1 limoen, 1 gesnipperde sjalot en 1 geperst teentje knoflook.
4 SINAASAPPELDRESSING
Meng sap en rasp van 1 sinaasappel met 2 el witte wijnazijn en 2 tl maanzaad . Giet al roerend 4 el extra vergine olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper.
5 BLAUWEKAASDRESSING
Roer 50 gram blauwe kaas glad met 150 gram zure room. Voeg 1 el witte wijnazijn toe en 2 el mayonaise. Als laatste 2 el fijn gesnipperde bieslook toevoegen en glad roeren.
6 HONING-MOSTERDDRESSING
Roer 1 el honing glad met 1 el (dijon) mosterd. Roer er 3 el mayonaise en 2 el witte wijnazijn doorheen. Voeg ½ fijn gesnipperde ui toe en 4 takjes fijn gesnipperde dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
7 THAISE DRESSING
Meng 1 el vissaus met 1 el sojasaus, 1 el bruine suiker en 1 tl sesamolie en het sap van 1 limoen. Voeg 1 gesnipperde sjalot toe en ½ fijn gehakte rode peper. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat meer fijn gesnipperde rode peper.
8 CAESARDRESSING
Roer 4 el mayonaise glad met 1 tl mosterd , het sap van ½ citroen en ½ tl worcestersaus. Roer er 3 fijn gehakte ansjovis filets, 1 teentje knoflook , 2 el fijngehakte bladpeterselie en 30gr Parmezaanse kaas doorheen.
9 BALSAMICO-VINAIGRETTE
Meng ½ gesnipperde rode ui met 2-3 el balsamicoazijn, en 1 tl vloeibare honing. Roer totdat de honing is opgelost. Giet al roerend 4 el extra vergine olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
10 YOGHURT-MUNTDRESSING
Roer 4 el yoghurt glad met 1 teentje geperste knoflook met 5 blaadjes gesnipperde munt. Meng al roerend 2 el extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met het sap van ½ limoen en wat zout en peper.
Bron
Boekje Boodschappen