Toscaanse soep

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-06-2022
  • Toscaanse soep

    Toscaanse soep

    Toscaanse soep

Deze 'zuppa Toscana' is een gemakkelijke Italiaanse soep gevuld met worst, aardappelen en groenten, met een rijke, romige bouillon.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 kg Italiaanse worst
1 grote ui gesnipperd
6 plakjes bacon in blokjes gesneden
800 g aardappelen geschild en in "blokjes" gesneden
300 g boerenkool gehakt, of verse spinazie
1,2 L kippenbouillon
3 teentjes knoflook fijngehakt
¼ theelepel gemalen rode pepers (optioneel)
24 cl zware room
zout & peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-bak in een grote soeppan het spek op middelhoog vuur tot het knapperig is. Verwijder met een schuimspaan op een met keukenpapier beklede plaat. Opzij zetten.
-voeg worst en ui toe aan het spekvet en kook tot er geen roze meer is. Giet vet af.
-Voeg aardappelen, boerenkool, kippenbouillon, knoflook en geplette pepers (indien gebruikt) toe aan de pot.
Aan de kook brengen. Zet het vuur lager en laat het 12-14 minuten onafgedekt sudderen of tot de aardappelen zacht zijn.
-Roer de slagroom en peper erdoor en laat 1 minuut sudderen.
-Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
-Garneer met spek.

Bron

Holly Nilsson

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten