Toscaanse soep
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 22-06-2022
Deze 'zuppa Toscana' is een gemakkelijke Italiaanse soep gevuld met worst, aardappelen en groenten, met een rijke, romige bouillon.
Ingrediënten 6 personen
1/2 kg Italiaanse worst1 grote ui gesnipperd
6 plakjes bacon in blokjes gesneden
800 g aardappelen geschild en in "blokjes" gesneden
300 g boerenkool gehakt, of verse spinazie
1,2 L kippenbouillon
3 teentjes knoflook fijngehakt
¼ theelepel gemalen rode pepers (optioneel)
24 cl zware room
zout & peper naar smaak
Bereidingswijze
-bak in een grote soeppan het spek op middelhoog vuur tot het knapperig is. Verwijder met een schuimspaan op een met keukenpapier beklede plaat. Opzij zetten.
-voeg worst en ui toe aan het spekvet en kook tot er geen roze meer is. Giet vet af.
-Voeg aardappelen, boerenkool, kippenbouillon, knoflook en geplette pepers (indien gebruikt) toe aan de pot.
Aan de kook brengen. Zet het vuur lager en laat het 12-14 minuten onafgedekt sudderen of tot de aardappelen zacht zijn.
-Roer de slagroom en peper erdoor en laat 1 minuut sudderen.
-Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
-Garneer met spek.
Bron
Holly Nilsson
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties