Melanzane alla parmigiana

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2022

Een  klassieker uit de Italiaanse keuken, die je maakt met aubergine, tomaten, Parmezaanse kaas en basilicum.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote aubergines
50 ml. olijfolie om in te bakken
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes van 400 gr.
1 theel. gedroogde oregano
2 eetl. rode wijnazijn
versgemalen peper
zout
2 grote tomaten, in plakken
handvol basilicum
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mandoline of scherp keukenmes
grillpan
ovenschaal, ingevet met wat olie
oven

Bereidingswijze

Schaaf of snij de aubergines in dunne plakken.
Besprenkel ze met olie, verhit de grillpan en grill de plakken hierin aan beide kanten lichtbruin.
Verhit 1-2 eetl. van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de tomatenblokjes, de oregano, de azijn en peper en zout naar smaak toe en laat de saus 15 min. zachtjes koken met het deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Verdeel een laag aubergine over de bodem van de ovenschaal, leg er een laag tomaten in plakken op met hier en daar een blaadje basilicum en lepel er saus over.
Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.
Bestrooi met de geraspte kaas en laat in het midden van de oven in 25 min. gaar worden en goudbruin kleuren.
Garneer met de rest van de basilicum.

Bron

Margriet

Serveertip

Lekker bij vlees of kip.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten