Tomatenrijst met paprika
- Grieks, Bijgerecht
- 20-30 min.
Ik maak regelmtig rijst en probeer er (bijna) altijd iets anders van te maken dan de doodgewone witte rijst. Bij mijn Griekse gehaktballetjes met tzatiki maakte ik deze tomatenrijst met paprika. Vegetariërs gebruiken groente- of kruidenbouillon in deze rijst.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels olijfolie1 (rode) ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
200 gram paellarijst of risottorijst
3/4 liter hete kippenbouillon van tablet
1 rode paprika, in kleine stukjes
Mespunt cayennepeper
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Paar druppens tabasco.
Benodigdheden
Hapjespan of wokBereidingswijze
Verhit de olie in de pan en bak de ui en de knoflook glazig.
Voeg nu de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe de rijst erbij en roer net zo lang tot de korrels glazig zijn.
Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en roer alles één keer goed door.
Zet het vuur laag en laat alles plm. 20 min. zachtjes pruttelen.
Roer plm. 5 - 10 minuten voor het einde van de kooktijd de stukjes rode paprika door de rijst.
Maak de rijst op smaak met (gerookt) paprikapoeder, cayennepeper en tabasco.
Is de rijst te droog of nog niet helemaal gaar na 20 minuten, voeg dan nog wat bouillon toe en laat de rijst nog een paar minuten langer sudderen.
Serveertip
Lekker bij gehaktballetjes en een salade.