Romige groentesoep met broccoli, courgette, prei en pijnboompitten
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
Deze lekkere en gezonde groentesoep bestaat uit een combinatie van een restant broccoli, een kleine courgette en een prei. Beetje room erdoor en wat geroosterde pijnboompitten en je hebt een heerlijke soep.
Ingrediënten 4 personen
300 gram broccoli1 prei
1 kleine courgette
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
500 ml groentebouillon (van tablet)
20 gram geroosterde pijnboompitten
100 ml (kook)room
Benodigdheden
pan
staafmixer
Bereidingswijze
Maak de groenten schoon en snij in kleine stukken. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de groenten hieraan toe en bak de groenten een paar minuten op middelhoge warmtebron..
Voeg de groentebouillon toe en kook het geheel plm. 10 minuten. Voeg de room eraan toe en pureer de soep met een staafmixer.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met pijnboompitten.
Serveertip
Lekker bij de lunch of als voorgerecht.