Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-06-2022
  • Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

    Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

    Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

  • Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

    Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

    Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

  • Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

    Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

    Spaghetti met asperges in romige mascarponesaus en warm gerookte zalm

Bijna is het 24 juni de geboortedag van Johannes de Doper. Op de valreep dus nog snel een gerecht met verse witte asperges. Na 24 juni wordt er door de telers geen asperges meer gestoken. Je weet op voorhand nooit wanneer het aspergesseizoen start, maar wel wanneer het eindgt. Het is niet zo, dat na 24 juni de asperges niet mee lekker is, maar de plant moet loof maken en aansterken om de winter te overleven om het volgend jaar wederom een rijke oogst te kunnen leveren.


 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
450 gram asperges geschild in stukjes van circa 3 cm
120 gram spaghetti
1 warm gerookte zalm van 150 gram
1 flinke sjalot gesnipperd
125 gram mascarpone
scheut melk
klein scheutje olie
rasp van 1/2 citroen en een kneepje sap
peper uit de molen
1/2 blokje kippenbouillon met minder zout
2 el gesnipperde blad peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen, vergiet, snijplank mes

Bereidingswijze

Kook de stukjes asperges in water waarin het halve bouillonblokje is opgelost en een flinke scheut melk is toegevoegd 7 minuten. Giet het meeste vocht af en vang het op. Laat de asperges 10 minuten van het uur af in de rest van het vocht met deksel op de pan doorgaren.

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in het opgevangen vocht gaar.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot. Roer de mascarpone los met een scheutje melk en voeg dit toe. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap , rasp en gemalen peper. Voeg de uitgelekte spaghetti en een scheutje kookvocht toe en werk er voorzichtig de stukjes asperges doorheen. Werk het gerecht af met vlokken warm gerookte zalm en gesnipperde peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten