Salsa Macha uit Mexico

  • Mexicaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-06-2022
  • Salsa Macha uit Mexico

    Salsa Macha uit Mexico

    Salsa Macha uit Mexico

SALSA MACHA: EEN MEXICAANSE KRUISING TUSSEN SAMBAL EN PINDASAUS .

 Deze diep gekruide salsa is ongelooflijk veelzijdig en geeft een pittige bite aan alles, van eieren en toast tot taco's .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kopje olijfolie ( 24 cl)
1/2 kopje plantaardige olie (12 cl)
5 gedroogde ancho chilipepers, ontdaan van steeltjes, zaadjes verwijderd en met een schaar in kleine stukjes gesneden
4 tot 5 gedroogde chilipepers, stelen verwijderd (zaden bewaren), in kleine stukjes gesneden
6 teentjes knoflook, in schijfjes
1/3 kopje ongezouten walnoten ( 65 g)
1/3 kopje rauwe ongezouten pistachenoten ( 65 g )
1/3 kopje rauwe ongezouten pijnboompitten ( 65 g)
5 cl appelciderazijn
1 eetlepel donkerbruine suiker of geraspte piloncillo, of naar smaak
2 theelepels zout, of naar smaak
65 g gepelde rauwe pompoenpitten
65 g amarantzaden, (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit beide oliën in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chilipepers, knoflook en alle noten toe en bak al roerend, tot ze licht geroosterd en geurig zijn, 2 tot 3 minuten.
-Zet het vuur uit, voeg de azijn, bruine suiker en zout toe en meng.
-Roer de pompoen- en amarantzaden erdoor, indien gebruikt.
-Laat het mengsel 10 tot 15 minuten staan. Doe alles in de kom van een keukenmachine en pulseer een paar keer tot het grof gemalen is.

Bron

Muy Bueno : chef = YVETTE MARQUEZ

Serveertip

-De salsa blijft, goed afgedekt, minimaal een maand goed in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten