Salsa Macha uit Mexico
- Mexicaans, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 20-06-2022
SALSA MACHA: EEN MEXICAANSE KRUISING TUSSEN SAMBAL EN PINDASAUS .
Deze diep gekruide salsa is ongelooflijk veelzijdig en geeft een pittige bite aan alles, van eieren en toast tot taco's .
Ingrediënten 6 personen
1 kopje olijfolie ( 24 cl)1/2 kopje plantaardige olie (12 cl)
5 gedroogde ancho chilipepers, ontdaan van steeltjes, zaadjes verwijderd en met een schaar in kleine stukjes gesneden
4 tot 5 gedroogde chilipepers, stelen verwijderd (zaden bewaren), in kleine stukjes gesneden
6 teentjes knoflook, in schijfjes
1/3 kopje ongezouten walnoten ( 65 g)
1/3 kopje rauwe ongezouten pistachenoten ( 65 g )
1/3 kopje rauwe ongezouten pijnboompitten ( 65 g)
5 cl appelciderazijn
1 eetlepel donkerbruine suiker of geraspte piloncillo, of naar smaak
2 theelepels zout, of naar smaak
65 g gepelde rauwe pompoenpitten
65 g amarantzaden, (optioneel)
Bereidingswijze
-Verhit beide oliën in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chilipepers, knoflook en alle noten toe en bak al roerend, tot ze licht geroosterd en geurig zijn, 2 tot 3 minuten.
-Zet het vuur uit, voeg de azijn, bruine suiker en zout toe en meng.
-Roer de pompoen- en amarantzaden erdoor, indien gebruikt.
-Laat het mengsel 10 tot 15 minuten staan. Doe alles in de kom van een keukenmachine en pulseer een paar keer tot het grof gemalen is.
Bron
Muy Bueno : chef = YVETTE MARQUEZ
Serveertip
-De salsa blijft, goed afgedekt, minimaal een maand goed in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties