TEXAS CHILI
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Deze authentieke Texas Chili is gemaakt met mals gebraden vlees, uien, jalapenopepers, knoflook en geplette tomaten, allemaal gestoofd in een absoluut perfecte chilipasta gemaakt met een perfecte mix van pepers en kruiden. Deze unieke melange van 'no bean chili' is zo vol van smaak dat je ze nooit meer zult missen.
Ingrediënten 6 personen
CHILI PASTA :4 chipotle pepers in adobosaus
4 eetlepels adobosaus
2 eetlepels appelciderazijn
2 eetlepels maïsmeel of masa harina
1 eetlepel bruine suiker
2 theelepels cacaopoeder
2 theelepels komijn
2 theelepels gerookte paprika
1 theelepel koriander
½ theelepel cayennepeper
¼ theelepel gemalen rode peper
Chili :
2 eetlepels plantaardige olie
2 kg rundstoofvlees in blokjes
1 grote ui gesnipperd
2 jalapeno pepers fijngehakt
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 blik geplette tomaten
1 L runderbouillon
2 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
-Voeg de chipotle-pepers, adobosaus, ciderazijn, maïsmeel, bruine suiker, cacaopoeder, komijn, gerookte paprika, koriander, cayennepeper en gemalen rode peper toe aan de kom van een keukenmachine. Mix alles dooreen en zet opzij
-Verhit de plantaardige olie in een zware soeppan op middelhoog vuur.
-Bak het rundstoofvlees in porties bruin, zodat het vlees een bruin oppervlak heeft. Zet opzij
-Verhit indien nodig nog wat olie in de pan op middelhoog vuur en bak de ui en jalapeno al roerend zacht.
-Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Bak gedurende 1 minuut onder voortdurend roeren. Voeg de zelfgemaakte chilipasta-melange uit de keukenmachine toe.
-kook 2-3 minuten terwijl je meerdere keren roert.
-Voeg de geplette tomaten, runderbouillon en laurierblaadjes toe. Dek af en laat ongeveer 3 uur sudderen of tot het vlees gaar is. Roer de chili regelmatig om te voorkomen dat de chili aan de bodem van de pot blijft plakken.
-Breng op smaak met peper en zout.
Bron
Beth Pierce
Serveertip
Ingeblikte chipotle-paprika's in adobosaus zijn te koop bij AH en Jumbo en in de Spaanse winkels