Scampi op zijn zuiders

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-06-2022
  • Scampi op zijn zuiders

    Scampi op zijn zuiders

    Scampi op zijn zuiders

Dit verrukkelijke scampi met maismeel pap  laat je aan je bord likken en verlangen naar meer. De scampi zijn in een koekenpan gekookt met Cajun-kruiden, rode peper, groene uien, knapperig spek en knoflook, allemaal geschept over een bedje van romige maismeel met cheddarkaas. Dit cajun gerecht is vrij snel klaar en is favoriet bij veel Amerikanen in het zuiden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
maismeel - KAAS pap :

200g maismeel
1 L water
1/4 theelepel zout
3 eetlepels boter
2 eetlepels zware slagroom
200g geraspte scherpe cheddar

scampi :

6 sneetjes gerookt spek
1/2 kg scampi ( gepeld en ontdarmd )
2 theelepels Cajun-kruiden
1/8 theelepel gemalen cayennepeper
1 eetlepel plantaardige olie
1 rode paprika fijn gesneden
3 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
10 cl kippen- of groentebouillon
1 theelepel Worcestershiresaus
2 theelepels citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng het water aan de kook; voeg het zout toe en voeg langzaam maismeel toe. Dek af en kook op laag vuur gedurende 5-7 minuten of tot het glad en romig is. Haal van het vuur, roer de boter, room en cheddar kaas erdoor.
-In een grote koekenpan op middelhoog vuur het spek krokant bakken. Leg op keukenpapier om uit te lekken; spekvet bewaren.
-Snijd het spek grof als het is afgekoeld.
- Voeg de scampi toe aan het spekvet op middelhoog vuur. Bestrooi met cajunkruiden en cayennepeper. Draai de garnalen na een minuut om; en kook nog een minuut. Haal de scampi eruit en zet opzij
-voeg plantaardige olie toe aan de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rode peper toe en kook tot ze zacht zijn; 2-3 minuten. Zet het vuur laag tot medium laag. Voeg uien en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg kippenbouillon, Worcestershire-saus, citroensap toe aan de pan en roer. Doe de garnalen en het spek terug in de pan en verwarm gedurende 1 minuut.
-Schep de kaas-maismeelpap in een kom en voeg het garnalenmengsel toe.
Serveer onmiddellijk.

Bron

Beth Pierce

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten