Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

  • Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

  • Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

  • Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

  • Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

  • Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

    Super Malse Oosterse Kippendijspiesjes van de BBQ, of uit de grillpan.

Super malse spiesjes van kippendij. Niet moeiljk om te maken en heel erg lekker. In de ochtend de kipstukjes in de marinade zetten en  's avonds heerlijk genieten van een mals en mager stukje kip. Gezien de zeer warme temperatuur heeft manlief de Cadac tevoorschjn getoverd en deze spiesjes voortreffelijk gegrilld.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr kippendijen in blokjes
15 ml olijfolie
15 ml ketjap manis
1 rode peper zonder zaad gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 theelepel korianderpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kom, snijplank, mes, bbq of grillpan, lange satépikkers

Bereidingswijze

Maak een marinade van ketjap, olie, rode peper, knoflook en korianderpoeder. Roer alles goed om en voeg de kippendij stukjes toe. Roer alles goed door en zet de kip in de marinade minstens 30 minuten (liefst langer koel weg)

Haal de kip een half uurtje voor de bereidingstijd uit de koelkast. Rijg de blokjes kip aan in water geweekte lange prikkers. Verwijder de marinade.

Stook een grillpan of koekenpan even goed heet en bak de spiesjes om en om enkele minuten. Temper dan de hittebron en laat de spiesjes al draaiend in circa 15 minuten garen.

.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's

Serveertip

Lekker met rijst, frietjes en een gemengde komkommersalade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten