Gemakkelijke en Lekkere Chinese kip met champignons en paksoi.
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk gerecht. Gemakkelijk te maken met diverse eenvoudige ingrediënten. Het gerecht is licht pittig, doordat ik maar weinig zaadjes uit de peper heb toegevoegd. Uiteraard kun je de gehele peper met zaad en zaadlijsten in stukjes toevoegen. Bovendien heb ik geen halve paksoi toegevoegd maar de gehele struik.
Ingrediënten 2 personen
250 gram kippendijen in grove stukken2 teen knoflook fijngehakt
2 cm centimeter verse gember geschild en fijngehakt
1 rode peper in reepjes of ringetjes gesneden( eventueel zonder zaad)
snuf kaneel
1eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/2 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sweet chilisaus
1 kip bouillonblokje( minder zout)
1 theelepel maïzena
1/2 paksoi schoongemaakt en grof gesneden( ik heb een hele gebruikt)
100 gram grof gesneden champignons
snuf gemalen zwarte peper ( en zout)
1 ui gesnipperd
120 gram rijst naar keuze
1 bosui in ringetjes gesneden
sesamzaadjes licht geroosterd
Benodigdheden
Wok, pan voor de rijst, snijplank en mes
Bereidingswijze
Maak een wok saus van de sojasaus, ketjap, kaneel en de chili saus en zet opzij. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in een half kippenbouillonblokje en water gaar.
Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak deze in porties in boter met olie ( of ander product) mooi goudbruin.
Haal uit de pan en zet opzij.
Fruit in het overgebleven vet de ui, knoflook, rode peper en de gember. Voeg vervolgens de kip weer toe , evenals de klaarstaande marinade en verkruimel er het halve bouillonblokje overheen.
Voeg champignons en 50 ml water toe , leg het deksel op de pan en laat dit geheel 20 minuten zachtjes pruttelen. Meng vervolgens de maizena met een beetje water en voeg dit toe. Roer goed. Voeg de stukjes paksoi toe en laat deze in circa 5 minuten mee garen.
Garneer met sesamzaad en ringetjes bosui en serveer met rijst.
Bron
Familie over de kook. eigen tekst , foto en aanpassing naar smaak