Risotto met asperges, courgette en (zalm)forel
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ik had een gerookte zalmforel gekregen van (de man) van mijn collega en zo'n vis is zo groot dat ik daar meerdere gerechten mee kon maken. Een daarvan was deze heerlijke risotto.
Ik kwam op het idee omdat ik vaak gerookte zalm in mijn risotto doe en deze variatie was een goede keuze.
Bereidingswijze
- Was de courgette en snij in blokjes, schil de asperges en snij in dunne plakjes, snipper de sjalot, maak de bouillon, rasp de kaas.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalot, voeg de rijst toe en laat deze glanzend worden.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dan (soep)lepel voor lepel de bouillon erbij totdat de risotto gaar is en blijf steeds door de risotto roeren.
- Bak ondertussen in een andere pan de courgette en asperges (ongeveer 5-10 minuten) voeg peper en zout toe.
- Voeg dan de courgette/asperges toe aan de rijst en schep alles goed door elkaar.
- Voeg boter en kaas toe (hou een beetje achter voor garnering) en schep alles weer goed door elkaar.
- Doe stukjes forel erbij en schep ze door de risotto.
- Schep de risotto op borden en strooi er wat van de kaas overheen.