Lam en Champignon Korma Met Spinazie

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2022
  • Lam en Champignon Korma Met Spinazie

    Lam en Champignon Korma Met Spinazie

    Lam en Champignon Korma Met Spinazie

Dit is een heerlijke romige Korma met geweldige smaken. Koop het lam in blokjes gesneden of als je wat tijd hebt, zal een bijgesneden schouder ook werken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg in blokjes gesneden lamsschouder, goed getrimd
1 el koolzaadolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el verse gember geraspt
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 verse chilipeper, fijngehakt
5-6 kardemompeulen, ( zaden geplet )
1 tl kurkuma
1 x 400 ml blik kokosmelk
1 tl suiker
Geraspte schil en sap van 1 limoen
225 g champignons, in plakjes
2 tl maizena of aardappelmeel opgelost in een beetje water
2 handjes spinazie, fijngesneden
Zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een zware pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de knoflook, gember, komijn, koriander, chili, kardemom en kurkuma toe. 2 minuten zachtjes bakken.

Voeg het lam toe en bedek met het mengsel van ui en kruiden. Roer de kokosmelk, suiker en limoenschil erdoor. Dek af en laat 45 minuten sudderen, af en toe roeren of kook in oven, gasstand 4, 180°C (350°F) gedurende ongeveer 1 uur.

Voeg de champignons en de maïzena/aardappelzetmeel toe, roer goed en zet terug in de oven of kookplaat voor nog eens 15 minuten. Voeg dan de spinazie toe en roer goed door. Voeg het limoensap toe en proef op smaak.

Bron

Irish food board

Serveertip

Serveersuggesties

Strooi er wat gehakte koriander- of basilicumblaadjes over en serveer met basmatirijst en salade. Naanbrood past ook goed bij de korma.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten