Mole Saus uit Mexico

  • Mexicaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-06-2022
  • Mole Saus uit Mexico

    Mole Saus uit Mexico

    Mole Saus uit Mexico

Heerlijke, pittige saus uit Mexico  te gebruiken voor de beste kippentaco of enchiladas. Dit zal de gemakkelijkste saus zijn die je ooit zult maken, omdat het in een blender is gemaakt, niet kookt en in slechts enkele minuten samenkomt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 L heet water
4 gedroogde chilipepers, ontdaan van steel en ontpit
¾ zoete ui, grof gesnipperd
1 blik geroosterde tomaten
4 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel honing
2½ theelepels zout
60 g halfzoete chocoladeschilfers, gesmolten
3 eetlepels romige pindakaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender/mixer

Bereidingswijze

-Voeg in een krachtige blender het hete water toe en dompel de chilipepers onder in het water. Laat 10 minuten zitten om zacht te worden. Voeg de ui, tomaten, knoflook, honing en zout toe en mix op de hoogste stand tot een gladde massa.
-Voeg vervolgens de chocoladeschilfers en pindakaas toe en mix gedurende 30 seconden tot een minuut.
- Dit geeft 4 kopjes en kan van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast worden bewaard om te worden geserveerd met enchilada's, burrito's of eieren.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten