Sashimi van haring
- Wereld, Borrelhapje
- 0-10 min.
- Geplaatst op 14-06-2022
Vanaf morgen zijn ze er weer ! de hollandse nieuwe , dus dit receptje komt eigen veel te vroeg, dit is iets voor later in het seizoen als de haring wat meer bittertje krijgt.
De eerste eet je zonder ui en zuur zo proef je de smaak pas goed, beetje te vergelijken met mensen die voor te proeven beginnen met zout en peper strooien voordat ze maar 1 hap hebben genomen, ja helaas die bestaan nog.
Ingrediënten 1 persoon
1 haring2 el ponzu ( toko en bij sommige grote supers )
1 cm verse gember, geraspt
1/2 lente ui, ragfijn gesneden
1 shisoblad, ragfijn gesneden ( shiso is zeer moeilijk verkrijgbaar zelfs bij een toko, je kunt het vervangen door paar fijn gesneden munt blaadjes, anders weg laten )
Benodigdheden
snij plankmes
kom
bord
stokjes!
Bereidingswijze
Marineer de haring 5 minuten met ponzu en gember. in een kom
Snijd de haring in stukjes en leg op een bord.
Strooi er de shiso en lente ui overheen.
Bron
GLF blog
Serveertip
niet gek van haring maar bv. wel van zalm of tonijn maak daar dan sachimi van , wel kneiter vers bij je locale visboer en geen supermarkt spul.
kan ook prima in een pokebowl trouwens!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties