Mexicaanse mangonada

  • Mexicaans, Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-06-2022
  • Mexicaanse mangonada

    Mexicaanse mangonada

    Mexicaanse mangonada

  • Mexicaanse mangonada

    Mexicaanse mangonada

    Mexicaanse mangonada

Deze Mexicaanse fruitdrank, mangonada, is perfect om af te koelen op zonnige dagen. Heerlijk aromatisch, mangonada wordt gemaakt met mango's gecombineerd met vers limoensap en chamoysaus ( of srirachasaus), vervolgens aangevuld met mango, tajin en tamarindestro. Je kan in dit drankje ook tequila of rum toevoegen, maar dan is het een alcoholisch gegeven.  

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
6 verse mango's
200 g bevroren mango's
3 tl chamoy saus
600 g ijs
100 g suiker
3 shots tequila of rum (optioneel)
Hagelslag tajin, naar smaak
Tamarinde rietjes, voor garnering
Mangopartjes, voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pers je verse limoenen uit en verwijder eventuele zaadjes. Schil en snijd verse mango's.
I-n een keukenmachine of blender, combineer limoensap, mango's, ijs en suiker en mix tot een gladde puree.
-Meng de tequila of de rum erbij ( indien gebruikt) .
-Meng extra mango of ijs tot de gewenste consistentie is bereikt.
-Werk af met eetlepels Chamoysaus en besprenkel met tajin.

Garneer elk glas met een tamarinderietje en mangostukjes, indien gebruikt, en een lepel.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten