Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2022
  • Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

  • Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

  • Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

  • Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

    Sperziebonen maaltijdsalade met kaas, ei en spekjes.

Aangezien we een mooie, lange fietstocht achter de rug hadden en het in de kleine camperkeuken loeiwarm was , koos ik voor het maken van een maaltijdsalade. ( Na goedkeuring van mijn medefietser )  Bovenstaande ingrediënten uit de koelkast waren de basis voor deze fijne salade. En de kaasblokjes oorspronkelijk bedoeld voor de avondsnack bij een glaasje wijn, moesten het ontgelden. Jammer dan ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram sperziebonen getopt en gehalveerd
1 bouillonblokje groente met minder zout
200 gram snoeptomaatjes gehalveerd
1 rode ui in vieren en in dunne reepjes
2 hardgekookte eieren gepeld en in vieren gedeeld
75 gram plakjes ontbijtspek uitgebakken in een droge koekenpan
150 gram kaasblokjes naar keuze ( ik had Butterkäse)

VOOR DE DRESSING


2-3 el vocht van de boontjes
2 el Belgische mayonaise of andere mayonaise)
1 el tomatenketchup
peper uit de molen
1/2 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, kommetje 2 saladeborden

Bereidingswijze

Kook de sperzieboontjes beetgaar in kokend water waarin het bouillonblokje is opgelost. Giet ze af en vang een beetje kookvocht op. Spoel de boontjes koud en laat ze goed uitlekken.

Klop ondertussen de dressing en proef. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.




Meng de boontjes, kaasblokjes en tomaatjes en reepjes rode ui met elkaar. Werk er de uitgebakken spekjes door.

Verdeel er de dressing over , garneer met de partjes ei en serveer

Serveertip

Ik heb vanwege de spekjes, kaas en bouillon geen extra zout toegevoegd. Als maaltijdsalade, bbq salade of als bijgerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten