English fried eggs and a gammon of bacon geïnspireerd dor Harry Potter

  • Engels, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2022
  • English fried eggs and a gammon of bacon geïnspireerd dor Harry Potter

    English fried eggs and a gammon of bacon geïnspireerd dor Harry Potter

    English fried eggs and a gammon of bacon geïnspireerd dor Harry Potter

Hallo allemaal, deze keer upload ik het recept voor english fried eggs and a gammon of bacon uit het boek ''The unofficial Harry Potter cookbook'' van Dinah Bucholz. Ik heb de ingrediënten en instructie zelf vertaald. Ik heb de originele Engelse tekst eronder gezet mocht je twijfelen aan de vertaling. Veel plezier!

(De intro is een kopie uit het boek) 

English Fried Eggs and a Gammon of Bacon. Does Harry sometimes remind you of Cinderella? He has to cook, he has to clean.... Often he plays the role of breakfast chef at the Dursleys' and the morning of Dudley's birthday is no exception. Aunt Petunia darkly warns him not to burn breakfast (see Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Chapter 2). Eggs and bacon doesn't sound very posh, but some 400 years ago, it was the "Breakfast of Queens." Henrietta Maria, Queen Consort of England and wife of King Charles I, would finish off a fancy breakfast with a simple dish of poached eggs and bacon. In England, a "rasher" of bacon is one slice, and two rashers are called a "gammon."

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 rauw stuk achterhamspek(bacon)
1 eetlepel vet of spekdruppels van het bakken
2 grote eieren
Zout en versgemalen peper

1 gammon of bacon
1 tablespoon lard or bacon drippings reserved from frying
2 large eggs
Salt and freshly ground black pepper to taste
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Tang of vork
Stuk keukenpapier
Eetlepel
Klein kommetje
Spatel

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan of een sauteer pan op middel-hoog vuur
Leg de bacon voorzichtig in de pan
Bak de bacon 2 minuten
Gebruik een tang of een vork om de bacon om te draaien
Bak de bacon nogmaals 2 minuten
Bak verder tot je de gewenste krokantheid bereikt. Keer elke 30 seconde om
Haal de bacon uit de pan en leg het in een stuk keukenpapier.
Haal al het vet, behalve 1 eetlepel, uit de pan
Zet het vuur op middel-laag
Breek de eieren in een klein kommetje
Wanneer het vet begint te sissen, voeg de eieren toe
Garneer de eieren met zout en peper
Gebakken eieren kunnen worden geserveerd in verschillende gradaties qua gaarheid; sunny side up, over-easy, over-medium of over-hard.
Voor sunny side up; voeg de eieren aan de pan toe en bak de eieren voor 4 minuten of totdat het eiwit vast en stevig is.
Voor ''over''-eieren; voeg de eieren aan de pan toe en bak de eieren voor 3 minuten. Keer de eieren voorzichtig met een spatel om en bak zoals hieronder aangegeven. Bak voor over-easy 2 minuten op de net omgekeerde zijde. Bak voor over-medium 2 minuten en 15 seconden op de net omgekeerde zijde. Bak voor over-hard 2 minuten en 30 seconden of totdat het eigeel volledig stevig is. Je kan eventueel ook het eigeel breken voordat je kiest voor over-hard

To pan-fry the bacon, heat a skillet or sauté pan over
medium-high heat. Lay the bacon carefully in the pan.
Let the bacon cook for 2 minutes; then, using a pair of
tongs or a fork, turn the bacon and cook for 2 minutes more. Continue cooking and turning every 30
seconds until the bacon reaches desired crispness.
Remove the bacon and let it drain on paper towels.
Drain all but 1 tablespoon of fat from the pan.
Reduce the heat to medium low. Break the eggs into a
small bowl. When the fat begins to sizzle, add the
eggs and season with salt and pepper.
Fried eggs are served by a degree of doneness: sunny
side up, over-easy, over-medium, or over-hard.
For sunny side up, cook the eggs for 4 minutes or until the white is
set and firm.
For "over" eggs, add the eggs to the pan and let cook for 3 minutes.
Carefully flip the eggs using a spatula and cook as follows: over-easy for 2 minutes
on second side; over-medium, 2 minutes, 15 seconds;
over-hard, 2 minutes, 30 seconds or until the yolk is
completely firm. You can also break the yolk before
turning for over-hard.

Bron

The unofficial Harry Potter cookbook - Dinah Bucholz

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten