Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2022
  • Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

  • Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

  • Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

  • Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

  • Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

    Spaghetti met verse zalm en een zalige gruyère roomsaus.

Een overheerlijke combinatie met spaghetti en verse zalm en een saus op basis van gruyère , room en witte wijn. De zalm komt op smaak met rode peper , citroensap en bieslook. Niet moeilijk om te maken en razend lekker. Aangezien dit heerlijk pastagerecht wat weinig groente bevat,  serveerde ik er apart een simpele groene salade bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram verse zalm zonder huid in blokjes
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 rode peper zonder zaad in reepjes( 1/2)
1 el boter
60 ml groentebouillon
75 gram gruyère geraspt of in kleine blokjes
50 ml witte wijn
75 ml kookroom
1 el gesnipperde bieslook
peper en zout naar smaak
1 1/2 el citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pers, 3 pannen, snijplank en mes

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook glazig in de helft van de boter. Voeg de witte wijn en de bouillon toe. Voeg de kaas en de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Kruid met peper en zout naar smaak.

Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Bak de zalm in de rest van de boter met de rode peper al omscheppend 3 minuten. Roer er het citroensap door en bestrooi met bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Roer de gare en goed uitgelekte spaghetti door de saus. Serveer de spaghetti op 2 voor verwarmde borden en leg er de zalm bovenop.

Bron

Liblle Lekker eigen tekst en foto's en kleine aanpassing

Serveertip

Dit gerecht is zalig, maar bevat voor een gezonde maaltijd wat weinig groente. Serveer en een salade naar keuze bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten