Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2022
  • Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

    Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

    Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

  • Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

    Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

    Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

  • Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

    Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

    Wild zwijn ribben met gin BBQ saus !

Dit recept voor wildzwijnribben met gin-barbecuesaus tillen ribben naar een hoger niveau . Goed te combineren met warme en aardse kruiden, komt de wildsmaak van wild zwijn tot leven wanneer je kaneel, piment en jeneverbes gebruikt. De hartige rub doordrenkt de ribben met diepe smaken en zou heerlijk alleen zijn, maar in combinatie met de zoete en plakkerige Gin BBQ-saus, komt alles samen tot een symfonie van smaken. Wildzwijnribben zijn veel dunner dan varkensribbetjes, dus ze zijn sneller gaar en hebben minder zout nodig. Ze zijn misschien iets minder vlezig, maar ze maken het goed met heerlijke en zachte bites. Probeer tijdens het koken een beetje kersen- of abrikozenhout aan je grill toe te voegen voor een nog smakelijkere ervaring.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 racks wild zwijnen ribben
2 tl zout
2 tl (2 g) versgemalen peper
2 tl (3 g) knoflookpoeder
1 el (8 g) gemalen kaneel
2 tl (2 g) gemalen piment
1 el (2 g) oregano
Kers of appel of abrikoos om te roken

Gin BBQ Saus :

175 ml gin
350 ml ketchup
60 ml ananas- of appelsap
2 el (13 g) bruine suiker
1el (8 g) gemalen kaneel
Chilipoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng minstens een uur voordat je klaar bent om te grillen het zout, peper, knoflookpoeder, kaneel, piment en oregano.
-Verwijder het vlies van de achterkant van de ribben en breng beide kanten op smaak met het kruidenmengsel. -Leg de ribben op een rooster boven een bakplaat en zet in de koelkast.

-Als u klaar bent om te grillen, verwarm de barbecue dan voor op 150 °C
-Rijg de ribben op een spitstaaf en zet ze op hun plaats met de rotisserievorken. Plaats de spitstaaf op de grill en zet de motor aan. Als je geen rotisserie hebt, kun je de ribben direct op de grillroosters bereiden, denk eraan om de branders onder de ribben uit te zetten. Gril de ribben langzaam gedurende ten minste 30 minuten totdat ze een interne temperatuur van 74 ° C hebben bereikt.
- Voeg gerust een vleugje rook toe door kersen- of abrikozenhout te gebruiken.
-Gebruik de zijkant van je grill of je kookplaat om de saus te maken als de ribben ongeveer 25 minuten hebben gekookt.
-Breng de gin, ketchup, ananassap, bruine suiker en kaneel aan de kook. Proef na 15 minuten en breng op smaak met zout, peper en chili.
-Als de saus is ingedikt, borstelt u de ribben grondig in , elke 2 tot 3 minuten, totdat elk oppervlak geglazuurd is en de saus begint te karamelliseren naar de ribben. Ze zullen perfect gaar zijn wanneer ze een interne temperatuur hebben van ongeveer 93 ° C

-Haal de ribben voorzichtig van de grill en snij tussen elk bot door.

Serveer met een frisse salade en extra saus.

Bron

Andrea Alden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten