Geroosterde aubergine van port said
- Arabisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-06-2022
Dit recept komt uit TLV Vegan. Door dit recept ben ik echt van aubergine gaan houden!
Ingrediënten 4 personen
4 grote aubergines2 trostomaten
olijfolie
Techina:
100 gr tachin
1-2 el citroensap
1 gepofte knoflookbol of 2 gepofte knoflooktenen
Tatebiela:
4 groene chilipepers
2 ingelegde groene chilipepers
1 teen knoflook geraspt of geperst
sab van 1/2e citroen
Benodigdheden
staafmixerBereidingswijze
Techina:
1. klop de rauwe techin, de gepofte knoflook en de citroensap met de staafmixer in een ruime kom tot een stugge brij.
2. voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijg van slasaus. Breng p smaak met een snuf zout.
Tatbiela:
1. verwijder de steeltjes en snijd de chilipepers in de lengte in tweeën. schraap de zaden en zaadlijsten met een theelepel eruit. Snijd chili's over de lengte in dunne reepjes en vervolgens overdwars in piepkleine blokjes.
2. hak de ingelegde chilipepers fijn .
3. meng de ingelegde pepers, pepers en knoflook met de citroensap. voeg wat vocht uit de pot ingelegde pepers toe. Breng op smaak et zou.
Huidige recept
1. Rooster de aubergines op het gasfornuis of anders onder de gril in de oven.
2. Laat de aubergines enigszins afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf, laat het kroontje zitten.
3 Bestrooi de aubergine met grof zout en zet minstens 15 minuten weg.
4. Verwarm voor het serveren op 100 graden. Giet het uitlekvocht af en zet de aubergines ongeveer 5 minuten in de oven
5. spreid op elk bord 3 eetlepels tachina uit. Leg de aubergines erin. knijp boven elke aubergine een halve tomaat ui. Garneer met een royale hoeveelheid tatbiela.
Bron
Boek TLV Vegan
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties