Geroosterde aubergine van port said

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2022
  • Geroosterde aubergine van port said

    Geroosterde aubergine van port said

    Geroosterde aubergine van port said

Dit recept komt uit TLV Vegan. Door dit recept ben ik echt van aubergine gaan houden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote aubergines
2 trostomaten
olijfolie

Techina:
100 gr tachin
1-2 el citroensap
1 gepofte knoflookbol of 2 gepofte knoflooktenen


Tatebiela:
4 groene chilipepers
2 ingelegde groene chilipepers
1 teen knoflook geraspt of geperst
sab van 1/2e citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

Techina:
1. klop de rauwe techin, de gepofte knoflook en de citroensap met de staafmixer in een ruime kom tot een stugge brij.
2. voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijg van slasaus. Breng p smaak met een snuf zout.

Tatbiela:
1. verwijder de steeltjes en snijd de chilipepers in de lengte in tweeën. schraap de zaden en zaadlijsten met een theelepel eruit. Snijd chili's over de lengte in dunne reepjes en vervolgens overdwars in piepkleine blokjes.
2. hak de ingelegde chilipepers fijn .
3. meng de ingelegde pepers, pepers en knoflook met de citroensap. voeg wat vocht uit de pot ingelegde pepers toe. Breng op smaak et zou.


Huidige recept
1. Rooster de aubergines op het gasfornuis of anders onder de gril in de oven.
2. Laat de aubergines enigszins afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf, laat het kroontje zitten.
3 Bestrooi de aubergine met grof zout en zet minstens 15 minuten weg.
4. Verwarm voor het serveren op 100 graden. Giet het uitlekvocht af en zet de aubergines ongeveer 5 minuten in de oven

5. spreid op elk bord 3 eetlepels tachina uit. Leg de aubergines erin. knijp boven elke aubergine een halve tomaat ui. Garneer met een royale hoeveelheid tatbiela.

Bron

Boek TLV Vegan

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten