Speculaas appeltaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.

Dit ga ik misschien vrijdag bij mijn werk proberen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr boter
250 gr amandelspijs
1 ei
125 gr bruine basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
2 el melk
3-4 appels
1 tl kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Koksmes
Snijplank
Springvorm
Lepels
Keuken weegschaal
Deeg roller

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Zeef deze droge ingrediënten in een kom zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout.
- Snijd hierna de boter in kleine stukjes
- Voeg de boter toe
- Doe 2 tot 3 eetlepels melk erbij en kneden totdat je een mooie soepele bal hebt
- Wikkel de bal deeg in plastic folie en leg hem voor 30 min tot 1 uur in de koelkast
- Voorverwarm oven op 175 graden

- Breek 1 ei in een beker.
- Verkruimel de amandelspijs en prak het ei door de spijs.
- Bestrooi vervolgens het aanrechtblad en de deegroller met bloem.
- Rol het deeg uit en vet een (spring)vorm in.
- Doe deeg in het springvorm en snijd rondom de (spring)vorm het deeg uit
- Bedek het deeg daarna met de amandelspijs
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes
- Meng de appel met een snuf kaneel
- Verdeel de stukjes appel over het spijs.

Als je nog wat deeg over hebt
- mag je het deeg uitgerollen in vormpjes of strepen voor de bovenkant en erop plaatsen
- Smeer de bovenkant van de speculaas appeltaart in met een beetje melk of ei.

Bereiding:
- Bak de speculaas appeltaart ongeveer 40-45 minuten in de oven.

Bron

https://www.lekkerensimpel.com/speculaas-appeltaart/

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Chefdaniel avatar
Chefdaniel

Doorsturen

Home Recepten