Speculaas appeltaart
- Nederlands, Nagerecht
- > 120 min.
Dit ga ik misschien vrijdag bij mijn werk proberen.
Ingrediënten 8 personen
300 gr zelfrijzend bakmeel150 gr boter
250 gr amandelspijs
1 ei
125 gr bruine basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
2 el melk
3-4 appels
1 tl kaneel
Benodigdheden
OvenKoksmes
Snijplank
Springvorm
Lepels
Keuken weegschaal
Deeg roller
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Zeef deze droge ingrediënten in een kom zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout.
- Snijd hierna de boter in kleine stukjes
- Voeg de boter toe
- Doe 2 tot 3 eetlepels melk erbij en kneden totdat je een mooie soepele bal hebt
- Wikkel de bal deeg in plastic folie en leg hem voor 30 min tot 1 uur in de koelkast
- Voorverwarm oven op 175 graden
- Breek 1 ei in een beker.
- Verkruimel de amandelspijs en prak het ei door de spijs.
- Bestrooi vervolgens het aanrechtblad en de deegroller met bloem.
- Rol het deeg uit en vet een (spring)vorm in.
- Doe deeg in het springvorm en snijd rondom de (spring)vorm het deeg uit
- Bedek het deeg daarna met de amandelspijs
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes
- Meng de appel met een snuf kaneel
- Verdeel de stukjes appel over het spijs.
Als je nog wat deeg over hebt
- mag je het deeg uitgerollen in vormpjes of strepen voor de bovenkant en erop plaatsen
- Smeer de bovenkant van de speculaas appeltaart in met een beetje melk of ei.
Bereiding:
- Bak de speculaas appeltaart ongeveer 40-45 minuten in de oven.
Bron
https://www.lekkerensimpel.com/speculaas-appeltaart/