Noedels met garnalen en ei

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2022

Ongeveer 613 calorieen p.p

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 ml ketchup, 4 el vissaus, 4 el suiker, 50 gr ongezouten pinda's, koriander (vers of gedroogd), 4 el zonnebloemolie, 220 gr rijstnoodles, 600 gr Chinese roerbakmix, 4 eieren, 150 gr cocktailgarnalen (diepvries)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, koekenpan, wok

Bereidingswijze

- Ontdooi de garnalen onder koud stromend water en dep droog.

-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda's. Doe de pinda's op een bord en laat afkoelen.

- Breng de ketchup, vissaus, 200 ml water en de suiker in een pan tegen de kook aan en laat in 10-12 min. op laag vuur tot de helft inkoken. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in een pan.
Giet daarna de noedels af en spoel kort af met koud water.

- Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de garnalen in 3 min. beetgaar. Schep de garnalen op een bord en roerbak de roerbakmix in de wok in 4-5 min. beetgaar. Roerbak de eieren in een koekenpak in de tussentijd.

- schep de noedels door de groenten in de wok, voeg daarbij de garnalen en saus toe. Wok dit kort zodat de saus intrekt.

-Verdeel de noedels over 4 borden. Strooi er de pinda's over en serveer de roerei ernaast. Garneer met de koriander.

Bron

Jumbo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten