Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2022
  • Griekse Stifado met kippendijen,  slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

  • Griekse Stifado met kippendijen,  slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

  • Griekse Stifado met kippendijen,  slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

  • Griekse Stifado met kippendijen,  slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

  • Griekse Stifado met kippendijen,  slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

  • Griekse Stifado met kippendijen,  slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

  • Griekse Stifado met kippendijen,  slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

    Griekse Stifado met kippendijen, slank en lekker.

Niet alleen een slank maar ook een heerlijk gerecht voor alledag of op de camping. Alles uit één pan. Deze Griekse stifado met kippendijen is erg gemakkelijk te maken en héél erg lekker.  Je waant je in Griekse sferen terwijl je gewoon in Nederland bent.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr kippendijfilet (zonder vel)
1 ui in hlve of kwart ringen
1 teen knoflook gesnipperd
3 sjalotjes gepeld en ghalveerd
1 kaneelstokje
1 laurierblad
1/4 tl piment
1/4 tl komijnpoeder
1 tl oregano
1/4 tl zwarte peper
100 ml (Griekse) zoete rode wijn of rode port
4 trostomaten ontveld en in blokjes gesneden
10 gr peterselie grof gesnipperd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan snijplank en mes

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippendijen om en om bruin. Haal ze uit de pan en fruit de ui, sjalot en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet. Voeg vervolgens het kaneelstokje en het laurierblad en alle kruiden ( uitgezonderd de peterselie) toe en blus dit geheel met de rode port. Voeg de kip weer toe en laat zachtjes met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Roer af en toe. Vis laurier en het kaneelstokje eruit.

Voeg na 20 minuten pruttelen de ontvelde stukjes tomaten toe en laat nogmaals 10 minuten stoven. Haal de kip eruit en snij in kleine stukjes. Voeg toe roer en garneer de schotel met de peterselie.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's

Serveertip

Lekker met rijst of volkoren stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten